DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Mørkt hår afbleges og farves. Politiet udenfor.

 

Hej Peter. 
... Jeg har de sidste par uger haft nogle rigtig underlige drømme, så nu vil jeg hører om du evt. Kan hjælpe mig med at tyde den seneste. 
Jeg hedder selv Linda, er frisør og 22 år gammel. 
Drømmen handler om min Eks kæreste som hedder Dan. 

Jeg drømte at min eks lige pludselig kom hjem til mig. Så havde vi sovet og han skulle på toilettet

Så lige pludselig ville han have farvet håret i blå og orange. Så jeg farvede så først noget af hans hår blåt. Så skulle vi til at farve håret orange, men så blev vi enige om at hans hår var for mørkt så det skulle afbleges først. 
(Min mor kom med håndklæde og ville ikke have at vi svinede med farve)
Men midt i det hele kom der en lille dreng ind, som skulle forestille at være hans lillebror, men han virkede også som min lillebror? Nå men i hvert fald blev det HANS hår der blev afbleget. Og ikke Dan. Men inden vi overhovedet havde sat afblegningen i, blev lillebrorens hår orange? Også da de stod der i køkkenet med farven i håret, sagde min mor 'politiet holder ude foran' så sagde Dan: 'jamen det er jeg ligeglad med, for de ved godt jeg er kærester med Linda og jeg har knækket deres værktøj'
SVAR:
Sjov drøm, jeg er ikke sikker på at jeg kan komme med en sammenhængende tolkning, men måske kan du selv se nogle sammenhænge mellem de forskellige elementer: (- husk vi bruger  drømmeregel nr. l !)
Ekskæreste: En mandlig side af dig selv; de egenskaber, din eks besidder, har du også selv, og de er nok positive, siden har er (har været) så tiltrækkende.
På toilettet: Men der er altså også noget ..indre pis som han (du) trænger til at komme af med. Jung taler om SKYGGEN og om skyggesider (egenskaber / karaktertræk som jegét ikke identificerer sig med. "Bagsiden")
Hår: - Nu er du frisør og så kan det handle om alt muligt fagmæssigt - det kan jeg ikke overskue - men
  i al almindelighed handler hår tit om tanker. Et gæt ville være, at drømmens tendens er, at der skal ændres noget ved din tankevirkesomhed omkring
(Animus) mænd - eller din eks - eller dig selv - - husk vi bruger  drømmeregel nr. l
Mørkt hår afbleges:  Måske måske måske er det mørke noget ..skummelt, mindre pænt, ondsindethed eller lign., noget som trænger til at blivet ..renere, lysere, forbedret (??). Det er gætværk.
Mor med håndklædet og politiet: Politiet optræder tit i mange drømme som OVERJEGET (Freuds udtryk for samvittigheden (som som regel er dårlig) og "den indre løftede pegefinger", moral osv.
Og til politiet siger Dan så: At han har kækket deres virekemidler: I har været kærester.  Kærlighed råder jo  erfaringsmæssigt bod på meget, som ikke er som du kunne ønske at det var (i dig SELV!)

Det var et par gæt, lad mig  - og alle læserne af Drømmebrevkassen - vide, om du kan bruge det til noget ..!

Venlig hilsen
Peter Værum.