DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


I nærheden af arketyperne ?

 

I min søgen efter en måde at blive klogere på måneders mareridt prøver jeg nu at skrive til dig. Jeg håber inderligt at du måske kan vise en vej frem, så natten igen kan blive brugt til at “lade batterierne op” i stedet for at vågne om morgenen og være totalt udmattet. (Jeg taler ikke om alm morgen-sløvhed). Jeg vågner ikke....eller i hvert fald sjældent....af mine drømme.
Det kører som en gammel sort/hvid film og jeg tager ikke direkte del i handlingen og har ingen indflydelse på hvad der sker.
Som regel er det en scene fra en eller anden historisk begivenhed og fælles for det hele
er
at jeg på et tidspunkt får et nærbillede af en hovedpersons øjne. I det øjeblik kan jeg mærke alle følelser gå gennem min krop som den person er fyldt med netop der.
Eksempel....en pige anklaget for at være heks.....en indespærret i en dårekiste på et sindsygehospital..... !
Når jeg vågner er jeg så fysisk udmattet som man kan være hvis man har tudet en hel dag i træk, og jeg føler mig lissom bagud på point fra starten. Nu håber jeg altså ikke du tror jeg er helt skør, men jeg vil rigtig gerne finde en måde at komme videre på....og forhåbentlig få lidt roligere nætter fremover.
Det har plaget mig i næsten 4 mdr nu og jeg er TRÆT med træt på! Helt ind i marven....
Jeg bør måske for en ordens skyld fortælle at jeg er 51 år gammel, arbejder i fleksjob få timer om ugen og trives rigtig godt på min arbejdsplads. (...)  Jeg går ikke i hverdagen og bekymrer mig om alt muligt...og lever et så aktivt liv som kræfterne rækker til. Jeg har masser af empati, men kan sagtens stoppe op og komme tilbage igen når jeg er vågen.....men om natten...!!!! Hvordan stopper jeg?
Hilsen en meget træt Maryanne

SVAR:

Jeg er bange for, at jeg ikke kan hjælpe dig. Jeg har ikke hørt eller læst om et sådant fænomen.
Jeg fæstner mig ved, at der er megen lidelse i billederne - men det afspejler ikke nogle dybe problemer eller konflikter  i   din egen personlighed eller din dagligdag - vel ??
Dét med at det er personer fra en fjern fortid, tolker jeg (gætter jeg på..) ud fra Jungs teorier om arketyperne nede i det kollektivt ubevidste.  Folk der er klogere end jeg, psykoanalytiskere f.eks., siger at det er farligt at være i nærheden af en arketype. De rummer en enorm energi. Man kan blive "besat" af det.... Jeg understreger lige, at jeg ikke er fagmand, slet ikke på det område (dybe, kollektive drømme).
    Jeg bringer din drøm her i DRØMMEBREVKASSEN (som jo mange studerer for at lære noget om drømme og således få et indtryk af "bagsiden af Danmark" ...) af alment oplysende grunde (måske er der nogle, der kommenterer den; så vil jeg bringe kommentarerne her på siden...).
   Dit (let forkortede) brev virker som om du er en robust personlighed med en vis selvindsigt; jeg er ikke bange for at du bliver skør - husk at man ikke kommer ned i disse lag med mindre man har arbejdet med sin egen psyke og er en åben og psykisk sund person (og du tager heller ikke bevidsthedsudvidende stoffer - vel ?? ...)
  Skriv gerne igen.

Venlig hilsen  
  
Peter Værum

Tilbagemelding:

Hej igen....tak for svaret. 
Jeg er taknemmelig for at du tog dig tiden. Du satte fingeren på noget af det rigtige tror jeg. Som du også påpeger indeholder mine drømme meget lidelse, og jeg har ingen mulighed for at ændre/påvirke tingene. Efter at have læst dit svar igennem flere gange begyndte en tanke at dukke op....en del af de udfordringer jeg har efter min blodprop, er stærke smerter (i familie med fantomsmerter-en slags fejlsignaler!)jeg har for år tilbage fået at vide at der ikke er meget hjælp at hente. Det er naturligvis opslidende ikke at kunne gøre noget, men jeg har levet med det i mange år og fokuserer bevidst på anbringe mit liv til noget godt. Derfor er det er lige på meget spørgsmålet om hvorfor de mareridt dukker op lige nu. Det har jeg så måske fundet en noget mere jordnær og helt kemisk forklaring på. ..... så: medicin-ændring - -
- - Jeg vil endnu en gang sige tak for din tid.

 
Tak for tilbagemelding. Det er altid rart når jeg hører, om folk kan bruge mine svar til noget.
Lykke til !
PETER