DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


30-årig pige. Kat skal kæles for.

 


Kære Peter Verum

Jeg er en pige på 30 år, som havde drømt om katte fordelt imellem flere dage. Den første drømme var, at der var en brun/grå kat som hang på min have dør og så sur ud og lignede at den ville komme ind til mig, men jeg stod bare og kiggede på den. Den anden drømme var at jeg var i en rum, som skulle forstille mit hjem og snakkede med to fyre og der lå også en orange kat ned imellem de to fyre og den blev kælede. Den var hel rolig og afslappede i drømmen.

Jeg vil spørge, hvad de to drømme betyder? Når den første drømme var en sur kat og den anden drømme var en stille og rolig kat.

Venlig Hilsen
(vist et kinesisk navn - eller hva' ??  PV.)


SVAR:

Nu håber jeg ikke, der er alt for store kulturforskelle... for vi skal tale om SEX, og jeg vil nødig fornærme nogen; men altså: I drømmetydning er katte tit = sexuelle følelser, lyst, drift, impulser, instinkt el.lign. Vi er nede i det område af menneskelivet, hvor vi er højerestående pattedyr. Med drifter, redebyggerinstinkt, yngelpleje, biologisk ur osv.

I den første drøm har du (dit ego) tydeligvis en dårlig kontakt til den side af dit ubevidste; katten vil ind til dig, men det kommer den ikke. 
Nogle nætter senere forstørrer drømme-SELVET signalet. To hanner kommer ind på scenen og det bliver understreget at katten er orange, det er traditionelt hara-centrets farve, lyst-centret. Så:
 Der er noget, du skal kæle for inden for det område, stille og roligt. Det bliver surt, hvis du ikke tillader dig at have kontakt.

Siger dette dig noget; der er altid meget gætteri i disse tolkninger, og området med "det dyriske" i os er meget bredt. Send derfor gerne en tilbagemelding.

Venligst.
PETER VÆRUM.