DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


"Slå ihjel-drøm"

 


...jeg har læst på din hjemmeside om en  “slå ihjel drøm" - jeg har haft en lignende

jeg husker den meget tydeligt da det var noget mærkelig noget! 

I drømmen kan jeg huske en følelse af medlidenhed, men alligevel ikke, fordi jeg har et had og var med. 
Der var mig og en anden kvinde - jeg ikke kan huske at jeg har set før (men sikkert et sted, da det skal siges jeg arbejder som tjener og møder dermed en masser mennesker og kan ikke huske alle!…)

Det viste sig i drømmen at være en ældre mand, som ellers så rigtig rar ud; men han skulle straffes fordi han havde gjordt os ondt, og det skulle straffes med døden. Hovedet ned i sten og som jeg husker tydeligt i drømmen.
Spurgte jeg kvinden, som var hende der stod for at slå mandens hovede ned i stenene tog nogle piller frem til mig: “hvad er det? ” Hun svarede: “det er piller som hjælper med, at hans hjerne ikke virker mere. 

Da fik jeg det dårligt og havde medlidenhed; men alligevel blev jeg ved med at kigge. Manden snakkede i mens han fik hovedet ned i stenene ind til han døde; MEN jeg ser det ikke; jeg mærkede det kun - - -og så ringede vækkeuret. Og så har jeg tænkt på det lige siden ….

Det skal siges jeg arbejder meget og har travlt i hovedet. Er presset og har en indre uro på grund af uddannelse og praktik arbejde oven i - og der er en masse sladder på arbejdet, og en masse gæster igennem.  
Og så denne drøm oven i det, hvor jeg ellers mener at om natten får man sig skønheds søvn men da ikke med sådan en drøm hvad kan det tænkes at være..

Med venlig hilsen… 
Drømmeren (pigenavn). 

SVAR:

Manden er en ældre mand: Du har båret rundt på denne (mandlige) side i dig selv længe - en side af dig selv, som du skal acceptere (medlidenhed), selv om den i øjeblikket er uhensigtsmæssig. Den mandlige side er oppe i hovedet (tanker, principper, måske stædighed eller tendens til at dominere (?) og denne (ubevidste ?) side volder dig smerte (stress el. lign). 
Hvis du bruger din kvindelige side ( =  dit ego og en (måske) ukendt side (den anden kvinde)   vil du opleve, at du har modstridende følelser i dig; det er jo meget normalt: Dels en sympatisk evne til at være medfølende og indfølende, accepterende (medlidenhed)  - det er jo mit princip: KYS FRØEN! - og dels en lige så sympatisk vrede, der slår fra sig og banker hovedet (dine taker, principper etc.) ned i stenene, men måske i øjeblikket ikke på en særlig hensigtsmæssig måde med henblik på din psykiske sundhed.

  Held og lykke med fortsat skønhedssøvn...
PETER VÆRUM