DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Krise. At skulle gribe noget i flugten. Anden, der (ikke) vil bide.

 


Jeg er 40 år gammel, har været selvstændig , gik konkurs august 2012 og været på kontanthjælp siden februar 2013, har ikke kunnet finde noget arbejde endnu ...  (...)

Drømte at
jeg var i et byområde, vi var nogle stykker som var udvalgte til at "fange" noget,
vi vidste ikke rigtig hvad det var vi skulle fange i den her jagt..
Kendte ingen der var med i jagten eller kan sætte ansigt på dem.
Ender så i een kælder, en bred kældergang, og lang, intet lys... Var bange,
flere gange er der flere dyr i flok der flyver over mig, vender tilbage og det fortsætter sådan indtil det går op for mig at det er flagermus, men store og små...
Rækker op og fanger en stor een med hænderne, holder den stramt da den basker og vil løs, holder den for munden da den også vil bide mig...
Næste er
at jeg er på hjem, og da jeg kigger ned på den er den blevet til en and, en andrik,
jeg holder dens næb lukket med min hånd, prøver at løsne lidt, men ser en række små tænder og tænker den vil bide.. Trykker så ekstra hårdt, tænker så måske panikker den fordi den ikke kan få luft
så jeg giver slip ,,,,, og så falder næbbet af....
Vågner derefter,,,,
Håber du kan hjælpe mig med en tolkning Peter...

SVAR:

Ja, krisen kradser, og du fortæller mig i din mail om flere problemer, skilsmisse og nogle svære svære valg, der også vedrører dine børn og bosted.
Der følger stor afmagt med systemets behandling af kontanthjælpsmodtagerne; jeg forstår godt fristelsen til at komme væk fra det hele.
Din situation er svær. Ja. Jeg kunne godt ønske for dig, at du fik en drøm, der lidt dybere gav vejledning om den retning, du skal gå i - det gør drømme tit i svære situationer, måske kommer der nogle, nu hvor du er begyndt at fyre op under drømmelivet (ved for eksempel at skrive drømmen ned og henvende dig til Drømmebrevkassen...)

Hvis vi følger drømmens billedsprog, så er du nede i kælderen. Desværre er der ingen lys. (Det siger mig så meget, at du ikke skal forvente særlig vigtig information i denne drøm...) En mørk kældergang er ikke et godt sted at opholde sig, når det drejer sig om at fange fugle i flugten. Himlens fugle er tit i drømmene gode symboler på frihed, bevægelighed i luftelementet er hjertets sted, spiritualiteten, de høje mål, der svinger sig mod himlen... - jeg er ked af at sige det: men sådan er det ikke i din situation. (Det kan heller ikke komme bag på dig, når man læser alt, hvad du fortæller...) Dit Livs "fugle" er ikke hvad du tror; og de ændrer sig hele tiden. Og de vil bide, dvs. dit ego og dit selvbillede kan blive såret ved mødet med dem nede i det underbevidste.

En mulig indgang til at få noget ud af drømmen (jeg har svært ved at tolke den, mit svar er behæftet med stor usiokkerhed) er, at du forestiller dig, at du er den and. Og du mærker, hvordan du også har lyst til at bide. Bide fra dig. Og hvordan du på en måde får mundkurv på (børn, man elsker kan man jo ikke sige alting til). Panikken truer. Anden kan ikke få luft. Det afspejler vist meget godt din situation.
Hvordan skal du så behandle dig selv i den situation ?  Du må se på din vrede, finde ud af hvad du gør med lysten til at bide fra dig.
Samtidig er det jo også dig, der behandler dig selv sådan. Lægger bånd på dig selv... sådan er det jo i drømme. Indse det,
og SÅ KOMMER DRØMMENS BUDSKAB (måske måske måske). Drømmen siger: "Prøv at løsne lidt" og drømmen siger: "Giv slip !" - så faldet næbbet med de væmmeligt skarpe tænder af.

Som sagt er tolkningen behæftet med stor usikkerhed; jeg kan f.eks. ikke vide, om drømmen kommenterer hele din livssituation eller om den blot kommenterer på en enkelt hændelse den dag (dagsresten) - eller den leverer et total-billede af din personlighed lige nu, som det måske kunne være nyttigt at se på. 
Men også svært, midt i afmagten, med vreden som du ikke kan komme af med, nede i kælderen, hvor der er for lidt lys.
Forhåbentlig kan andre drømme bringe mere lys ind i din situation.

Venligst
Peter Værum