DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Drømme der går i opfyldelse

 Hej Peter
Jeg drømte engang for nogle år siden om Oslo episoden, og kan slet ikke forstå hvorfor at jeg skulle drømme om det, også er det også det eneste prægkognitiv drøm jeg har haft om nogen der ikke vedrørte mig, og var meget fjernt fra mig. Jeg ser det stadigvæk af og til, og gerne vil snakke med nogen der har oplevet det, hvorfor skal naturen give mig kun et one night show? Jeg var virkelig røstet over at jeg kunne drømme sådan noget, og at det skete i virkeligheden. Jeg vågnede op en gang i løbet af natten, og turde ikke falde i søvn igen. Da jeg så faldt i søvn igen, fortsættet drømmen, jeg gad virkelig godt hører politiet af nogen gange, om episoden... Håber at hører et respons... For det driver mig til vanvid om det ukendte..
Mvh Lilly


SVAR:
Jeg hører med jævne mellemrum om præcognitive drømme eller - som jeg er vant til at kalde det - profetiske drømme. De er karakteriseret ved, at man drømmer om steder og mennesker, der ser præcis sådan ud i virkeligheden. Og at de tilskikkelser, man har mødt i drømme, og senere viser sig at hænde i virkeligheden.
  Så lad os slå fast: fænomenet findes. Det giver ikke mening at tolke dem, som vi ellers gør her i DRØMMEBREVKASSEN, altså symbolsk og psykologisk.
  Noget andet er, at man efter min bedste viden ikke har nogen tilfredsstillende forklaring på fænomenet.
Man kan begynde på nogle spekulative teorier om tidslommer, forsinkelser i hjernens opfattelse eller deja vu og den slags. Men jeg har foreløbig ikke fundet nogen forklaring på fænomenet, der tilfredsstiller mig.
   Hvis jeg var dig, ville jeg holde fast i, at det ikke er dig der er blevet vanvittig el. lign. Der er ikke noget galt med dig. Og jeg ville glæde mig over, at det kun var en éngangsoplevelse, et one night show, som du kalder det. For det er plagsomt, det kan jeg godt se. Men jeg ville ikke være bange. Hvad er der egentlig at være bange for..?
Venligst
Peter Værum