DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Sort og hvidt. Den gode og den onde - er du den gode ??

 


Jeg har haft en drøm inat som jeg virkelig håber du kan hjælpe mig med. 
Det drejer sig om en bekendt der har plaget mig i mange år som sender mig negative energier som jeg har meget svært ved at slippe af med men har lykkedes mig nu.
Hun dukker op i min drøm og har det med at drømme sande drømme.
Hun er helt sort i hovedet ligesom sort kul og jeg er et meget smukt sted. Jeg prøver at berolige hende med at alt er smukt og godt omkring os og sender hende kærlighed selvom jeg hader hende i og det ender med hendes sorte stenface opløses som bliver ligblegt men dog levende.
Hvad er det denne drøm fortæller mig er lidt nervøs for hun sender mig mørke energier.
Kh Kristine

SVAR:

 Jeg er ikke vant til at anvende idéer som "mørke energier" og "negative energier"; men jeg tror godt jeg fatter, hvad det er der foregår.
Mit syn på drømme kender du - i hvert fald hvis du har fulgt lidt med i DRØMMEBREVKASSEN: Alle tildragelser, alle personer i drømmen, symboler osv. er sider af dig selv. Det er drømmeregel nr. 1.

Det fremgår af dit brev - og i øvrigt også af din drøm - at du har delt dit univers op i sort og hvidt, ondt og godt - og du er den gode. Sådan ser det ud i din ego-bevidsthed; men nu rummer du nogle flere sider end dit ego ... - flere ressourcer, større viden, mere kærlighed osv. end du er bevidst om; Jung taler om Selvet, der rummer en større viden og højere indsigt end du lige har kontakt med. Og denne "højere" del af dig selv har du kontakt med i drømme, og denne fine del af dig rummer en viden om, at du ikke kan stille det så sort-hvid op. Du er ikke uden videre den gode, veninden repræsenterer din skygge, dvs. nogle fortrængte sider som du vil have svært ved at se i øjnene. (Det er jo derfor du i dit vågne liv har disse besværligheder i relationen til din bekendt. Drømmen råder dig til at acceptere disse sider i dig selv (forvandle sort til blegt) - du vil blive mere levende af det; had og frygt og det, du kalder negative energier - i dig selv - gør dig jo mindre livfuld end du ellers ville være.
Så berolig' dig selv. Send dig selv kærlighed - det er det drømmen opfordrer dig til!
Der er mange erfaringer med, at så vil forholdet til din bekendt automatisk ændre sig.

Hvis dette er svært for dig at forstå, vil jeg foreslå, du studerer begrebet projektion - et alment psykologisk begreb - lidt nærmere.

Held og lykke
Peter Værum