DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Flyve. Problemer med at lette. Bernet skal have næring !

 


Hej - jeg har en drøm om jeg sidder i et fly på vej hjem fra ferie, flyet kører ud på landingsbanen men der kommer hele tiden noget i vejen for at det kan lette. kører rundt på landingsbanen og ind i en by hvor vi passerer lastbiler uden problemer. jeg har et barn med som er sultent og stewardessen giver det en skive rugbrød. flyet kører ned på en skrænt og jeg er med til at trække det op igen hvorefter jeg vågner.

Sendt fra Windows Mail
                                                      hilsen kirstine

SVAR:

Prøv at sammenligne med drømmen "Klatre op og ned. Bjerge", som er en markant positiv, healende drøm.
I symbolsproget (som i sproget i øvrigt, f.x. ved sygdom) gælder det om at komme op. I Livet handler det tit om art skaffe sig overblik.

Det havde været godt, hvis du i drømmen var kommet op at flyve, men der kommer hele tiden noget i vejen for at du kan lette - I luftelementet (ligesom i øvrigt oppe på bjergtoppe...) er der frihed, overblik (sommetider også i spirituel betydning, det er nærmere himlen)

Men altså. Du har problemer med at komme op at flyve og få det overblik. Måske - måske - hænger det sammen med at du har holdt ferie. Jeg spørger mig selv - og dermed dig - om du har haft en åeriode, hvor du på én eller anden måde har være uanansvarlig, uopmærksom eller på anden måde efterladende - over for dig selv ?? Du skriver ikke noget om dig selv, men ferie er i drømme ikke altid positivt.

Et barn er et nyt projekt, som man hat sat i verden; det skal have næring, og det er godt at du har en side i dig (stewardessen) , der sørger for at den lille ny - det nye projekt ? - får den opmærksomhed og hjælp, det skal have. Brug den stewardesse-side noget mere..!

I relatoion til at op = godt, er det et drastisk symbol med flyet helt nede af skrænten, jeg kan blive helt nervøs. Du har vist virkelig været nede, (druk, pillemisbrug, depression - eller hvad ??). Du har holdt ferie som dit eget livs direktør - men nu må du komme tilbage på banen (landingsbanen!) - for det er aktuelt for det, at "det hele" skal lette og du skal have uft under vingerne.

Held og lykke.

Venlig hilsen
Peter Værum