DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Glidebane i sneen. Ser at jeg er gravid.

 


Hej Peter

Jeg har lige haft den mest utrolige drøm og kan ikke helt finde ud af, hvad den betyder. Jeg er en kvinde i fyrrene. Min mand og jeg har i adskillige år brændende ønsket os endnu et barn (vi har en dejlig pige på 10). Jeg har været igennem nogle svære år familiemæssigt, hvor min far er død og jeg har et stort ansvar for min mor, som har ret senil  og døjer med smerter i lænden. På karrierefronten har der været udfordringer det sidste halve år. Jeg føler ikke, jeg bliver værdsat men heller ikke at jeg præsterer mit optimale. 

Nå, her kommer drømmen:
Jeg befinder mig i et solbeskinnet snelandskab. Jeg glider på sne’en. Ved ikke helt hvordan. En kraft driver mig afsted, hurtigere og hurtigere. Jeg kigger ned på mine fødder; de er bare, men jeg føler ingen kulde, kun glæde ved dette syn. Jeg ser også at jeg er gravid. Jeg kigger igen op og smiler ved solskinnet, det smukke landskab og farten. Pludselig ‘kører’ jeg ud på en frossen sø. Der er huller i isen somme steder, jeg bliver lidt bange, men siger til mig selv at jeg godt kan finde ud af at styre udenom og det gør jeg så. Dernæst kommer jeg til en sø, hvor en ekskæreste, der bremsede mig meget i livet, bader. Jeg vil have han ser mig glide let på isen. Jeg vågner og føler mig glad og let.

Er spændt på din tolkning.

Lillian

SVAR:

Du kan nok supplere tolkningen med flere nuancer - og selv bedømme om du vil bruge mine - ret grovkornede - hints ind i din ægteskabelige- eller forældre- eller arbejdssituation; men symbolerne er da vist meget klare:
Vand plejer at have med følelser at gøre, og sne er så nedkølede følelser.  Frost og kulde i det miljø du lever i - eller måske har skabt inde i dig selv ? - det lyder ikke rart. MEN det paradoksale er, at dit følelsesmæssige landskab er solbeskinnet. Og det glider for dig.
Bare fødder i sne lyder heller ikke rart, heller ikke følelsesløshed - men der er noget positivt ved drømmebilledet
(og noget sanseligt ?)
Graviditet er et overvældende symbol: frugtbarhed, at sætte noget nyt (organisk..) i verden, at starte på et arbejdsmæssigt proijekt... (?) - og din situation faktisk også rigtig lovende. Held og lykke.
Og held og lykke med at styre uden om, de steder, hvor du kan plumpe i !
Jeg kan ikke over- eller gennemskue det med eks-kæresten, men jeg kender godt følelsen af, at man gerne ville ha´ at ekskæresterne så, at det gled i olie for én...
  Men den side af dig, som han er billede på, bader; han boltrer sig  i vandet. Er vandet ikke koldt ?
      - -
Det, som optager mig mest i din drøm, er :  Den kraft, der driver dig af sted. Hvad er det for en kraft ?  Er det positivt eller negativt. Jeg har ikke noget bud på det.  (Jo måske alligevel: Er det dit og din ægtemands ønske om at få et barn til...
..?)

Venlig hilsen
Peter Værum