DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Eksplosionsfare. Helikopter-angreb, håndgraneter.
Skal "den betydningsfulde mand" sprænges i luften ?

 


Hej Peter Værum

Inden for den seneste uge har jeg haft to drømme, hvor jeg begge gange har befundet mig midt under et terrorlignende angreb.
I den første drøm befandt jeg mig i New York, hvor der pludselig regnede med bomber om ørerne på mig. Efter disse bomber blev nogle folk, der lignede elitesoldater, firet ned af nogle wires fra helikoptere. Pludselig var jeg på flugt fra dem, men de omringede mig og stod klar til at skyde. Jeg valgte dog at proppe en håndgranat i munden og trække splinten ud. Jeg vågner derefter, inden at granaten er sprunget.

Den anden drøm foregik i Barcelona, hvor jeg stod ved siden af en bil og ventede på en betydningsfuld mand, der skulle træde ind i denne. Jeg følte mig som en slags bodyguard. Bilen sprænger i luften kort efter, at den betydningsfulde mand har sat sig ind. Da jeg står tæt på eksplosionen, bliver jeg også ramt. Jeg prøver at ringe efter hjælp, men min walkie-talkie er død. En masse mænd med mellemøstlig baggrund dukker op og omringer de andre bodyguards og mig. De tvinger en pose ned om hovedet på os og tvinger os ind i en bil. De hiver os ud af bilen efter noget tid. Det næste jeg husker er et pistolløb, der presses mod min pande. Der lyder et klik, og jeg vågner.

Håber du kan give mig svar på disse lettere forudroligende drømme.

Hilsen
Ronni Nielsen

SVAR:

"Lettere foruroligende" siger du om dine drømme. Ti hi - godt du ikke bliver helt skræmt af dem.
For det er voldsomme symboler - som - måske måske - afspejler alvorlige konflikter i dit sind. Når vi (jeg) tolker drømme, arbejder vi med en model, der deler sindet - din personlighed - op i bevidst og ubevidst. Læs
Indhold og forhold i drømme her på DRØMMERBREVKASSENS hjemmesider. Din underbevidsthed - det ubevidste - er i drømme tit repræsenteret ved skikkelser, der kommer op fra kælderen el.lign. eller truer med pistoler osv.
Det er helt oplagt impulser, som du har fortrængt til det ubevidste (Jung taler om skyggen), hvorfra de ofte forstyrrer det rationelle i din adfærd. Freuds og Jungs psykologi for begyndere.

Det bemærkelsesværdige i dine drømme er den voldsomhed, hvormed det ubevidste melder sig. Nogle mennesker har en voldsom dramatik som noget forholdsvis naturligt i deres drømmekulisser - måske gælder det også dig (a propos "let foruroligende") - for andre ville alle disse bomber, elitesoldater, fjendtlige helikoptere, håndgranater, eksplosioner osv. være et udtryk for kraftlige fortrængninger. Måske vrede ?
Kraftige indre modsætninger og indre konflikter.

Nu havde det været godt om jeg kunne se og tale med dig og finde ud af, om du vitterlig er sådan en personlighedstype og om du går rundt med voldsomme konflikter og tendens til /behov for store kraftudladninger.

I øjeblikket rammer det i hvert fald dig Selv. Din jeg-opfattelse står til revision. Selvreflektion ville være nyttigt.
Du kan indvinde den eksplosive energi, der i øjeblikket er ubevidst (og derfor ytrer sig i drømme) og måske derfor destruktiv, så den forvandler sig til noget konstruktivt, som du kan bruge i den ydre verden, overfor dine kolleger el. lign. Husk dette med at kysse frøen - som jeg har skrevet om.

I drøm II optræder der en bil. Sædvanligvis er transportmidler i drømme jo symbol på ændringer. Hvordan kommer du fra udgangspunktet til et andet sted, et andet standpunkt, en ændret personlighed..?
Lad bomben springe..!?!
Der sidder en betydningsfuldperson i bilen; er det en side af dig selv, du kender. Jeg ved ikke om det er positivt eller negativt (om du som bodygaurd skal passe på den side af dit sind - eller om det er bedst at han springer i luften som så meget andet)..?

Under alle omstændigheder - det er aktuelt for dig nu, at du ser på den indre eksplosionsfare - og drastiske ændringer forestår. Det er måske ikke så ..sprængfarligt endda ?

Held og lykke
Peter Værum