DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Hår = tanker. 16-årig pige på efterskole.

 

Hej Peter. Jeg er en pige på 16 år, som lige er startet på - - - Efterskole.
Jeg startede godt her nede, men efter efterårsferien har jeg ikke kunnet sove og ligger og ruller rundt i sengen. Jeg har drømt den her drøm, hvor jeg står og venter med en kuffert og reder mit hår med fingerne. Imens jeg reder fingerne igennem mit hår, falder der flager fra hovedbunden af, med mit hår som sidder fast (det er hele håret vi snakker om). Mit hår ser kruset og bølget ud og samtidig tungt, det er lidt underligt eftersom jeg har langt tyndt glat hår. Har også en følelse har at jeg ikke har det godt, og har en ubehag i kroppen. Alle andre på skolen forstår ikke drømmetydning, og mener ikke at det betyder noget, men jeg er en person der tror at det symbolisere noget. Håber du vil hjælpe mig. Kh Anne.

SVAR:
Traditionelt siger vi - i symbolsk drømmetydning, at hår afspejler den virksmhed, der foregår i og omkring hovedet. Mental virksomhed. Altså tanker.

Så mit første bud på en tolkning er, at du tænker for meget - eller du tænker "forkert". Måske tænker du (med hovedet) at du har det jo godt på efterskolen (for det har man jo...) - men hvis du mærker efter nede i maven, ser det måske anderledes ud. Prøv !
Tit har vi nogle på forhånd fastlagte meninger/idéer/tanker om, hvordan det skal være; men virkeligheden er somme tider en anden. Det er kun et gæt, men jeg har en idé om at drømmen vil have dig til at droppe alt det med tanker. Håret falder af.
(En anden tolkning kunne være ..ét eller andet med din kvindelighed. Håret er fra gammel tid det sted, hvor man i kulturen præsenterer sit køn, en gift kone har kappe eller tørklæde på, en pige med udslået hår er i en erotisk situation osv. Og håret er jo unægtelig en vigtig del af en ung piges udseende! Så der er en anden indfaldsvinkel til at forstå drømmen her.) 

Du står jo helt tydeligt i en overgangsfase; du bor ikke hjemme - lige for tiden - du er på vej ud i verden og alt dét dér....
... - man kan sige, at der venter dig en spændende - måske farefuld ? - rejse. I den situation er det måske vigtigt for dig at se på, hvad du har i bagagen. Hvad er der i kufferten ?? Lad være med at tænke over det, men hvilke følelser kommer der, hvis du f.eks. trækker vejret (det er jo en godt gennemprøvet metode til at finde ud af, hvad der egenlig rumsterer i maven...) og fokuserer på din fortid, opvækst, opdragelse, tidligere oplevelser osv. Kort sagt: Hvad har du i bagagen (kufferten) ?
Jeg er slet ikke sikker på den her tolkning... - de fleste drømme, jeg tolker her i Drømmebrevkassen er jeg mere sikker på.
Men jeg er enig i, at drømme er vigtige. Drømmenes fænomen gør os opmærksom på, at vi som mennesker rummer mere end vores jeg, vores "ego" - altså vores tanker, meninger og faste fordomme. 

Venlig hilsen
Peter Værum