DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Drøm om Islam. Hører en mand sige Allah....

 

Hej jeg er født kristen og i nogle månder har jeg læst om islam og jeg vil gerne lave sahada ..        

Drømmen : jeg ligger og sover i min seng; så halv-vågner jeg med, at jeg kan høre en mand snakke til mig. Jeg kan ikke rigtig høre, hvad han siger - så jeg åbner mine øjne halvt, så jeg bare kan se hans hoved. Der erså meget lys bagved ham -lige som morgensolen når den står op.
Mens jeg ligger dér og prøver på at høre, hvad han siger, kan jeg fornemme  dét, han snakker om, er noget han elsker meget og er glad for at snakke om.
Han går meget op i det han snakker om; men så pludselig kan jeg høre, han siger allah; det kan jeg høre så godt og tydeligt. Mens han siger det, føler jeg inde i mig at jeg vil gerne høre mere; og jeg starter at vågne mere i min drøm af denne føling jeg får nå han siger allah så slutter min drøm ..... Hvad kan den betyde ? .

SVAR:

Drømme om
Gud er altid interessante; og som regel vigtige. Får de er - dybdepsykologisk set - tæt på SELVET, din inderste kerne eller dét som er det styrende princip i den spirituelle del af din psyke - - - - ; og når du overvejer ligefrem at lave (fremsige?) shahada, fortæller det mig at du er religiøst søgende, "vågnende" som man ville sige i gamle dage.
Psykologisk (Jung) talt: det er en klar og vigtig initiationsdrøm.

Sagt mindre teoretisk: Du møder en mand, der gerne vil i kontakt med dig. Du har problemer med at høre hans budskab klart. Men der er lys omkring ham, solopgang er et stærkt positiv symbol, der ikke bare foregår i det lille private ego-univers med dagligdagens små trakasserier - det er mere universelt, og derfor en vigtig side i dig. DENNE MAND, som du møder i din drøm, ER DIG SELV !! Forstå det !! (Drømmeregel nr. 1)

Du må lære ham rigtig godt at kende. For han taler om det, han elsker. Og det ser ikke ud til at der er noget problematisk ved det. "Solen står op" dvs. der kommer mere lys ind i din bevidsthed - hvor er det dog smukt. ( Hvis ikke der også er blandet en del ønsketænkning ind i din huske-proces og referat af drømmen (og det er jo tilfældet i mange unge menneskers store drømme....)) Det er det en god og lovende drøm: Du skal nok få noget godt ud af at forfølge din religiøse interesse - hvad enten den så skal udforme sig i den kristne tradition, du er født ind i - eller i den islamiske formulering, det kan nok komme ud på ét (i hvert fald hvad tydningen af drømmen angår...)

Dette her er et meget foreløbigt svar. Jeg vil gerne kommentere drømmen nærmere, men jeg har brud for at vide noget mere om dig og dine tanker om det spirituelle; også nærmere om din alder og livssituation og de problemer, du lige nu går og tumler med...
- for det er en meget interessant drøm !

Venlig hilsen
Peter Værum