Peter Værums hjemmesider
DRØMMEBREVKASSEN


Drømmebrevkassen

Marts 2oo1

  Kære Peter.

  Jeg drømmer ikke meget for tiden, men så i nat havde jeg følgende drøm.

  Min mand og jeg tager en elevator op ad. Døren til elevatoren står åben, og det er som om, vi bliver filmet hver gang, vi passerer en etage. Vi er pludselig til vores egen bryllupsmiddag og videoen fra elevatoren bliver vist. Det er en film, hvor vi hele tiden skifter udseende med hensyn til tøj, hår, make-up og sindsstemninger. Jeg synes det er en meget personlig og uredigeret video, og har det blandet med, at den bliver vist til vores bryllup.
  Pludselig er jeg i Australien ombord på et stort skib. Det er aften eller nat, og vi er en del mennesker, der fodrer delfiner. De er i havet og hopper helt tæt op af skibet. Det er stor oplevelse, der er rigtig mange delfiner. Jeg kommer nu i land. Australien virker meget stort for mig, og jeg møder en tidligere kollega og en mor fra min søns skole. De bor i Australien, og fortæller mig, at jeg skal være opmærksom på, at: "Mange vil reagerer stærkt, fordi det er så langt". Den sætningen gentages flere gange i drømmen. Jeg har lidt dårlig samvittighed over, at mine børn ikke er med.
  Jeg går ind i et stor hus, hvor jeg skal bo. En gruppe mennesker er ved at holde møde, og jeg får en fornemmelse af, at det er et fællesmøde i et kollektiv. Jeg gider ikke rigtig kollektivet, men det er her, jeg skal bo. En mand siger: " Du ser søgende ud", og jeg svarer: "Ja, jeg kender ikke Australien, og jeg kan knapt nok finde rundt i huset. Han vise mig to værelser et med køkken og et uden køkken. Jeg vælger det med køkken.
  Det var en dejlig drøm, og dagen efter fik jeg en følelse af lys, liv og lykke, hver gang jeg tænkte på den.
  Når jeg slappede af og lukkede øjnene den dag, så jeg jordkloden som en stor rund kugle, der på forunderligvis blev hængende, hvor den skulle, og var især opmærksom på Australien.
  Jeg har en fornemmelse af at sætningen: "Du skal være opmærksom på, at mange vi reagere stærkt, fordi det er så langt", mangler ordet "væk". Måske er det, fordi jeg er ved at skifte interesseområde med hensyn til arbejdsområde?
  Måske er det, fordi jeg er mindre sammen med min børn end tidligere på grund af jobsituationen.
  Australien er for mig et stor kontinet, hvor jeg aldrig har været, men gerne vil over til. Jeg har en fantasi om at naturen er storslået og stadig uberørt mange steder. Det vil jeg gerne opleve.

  Hvad tænker du om drømmen?

  Kærlig hilsen Drømmeren.


SVAR:

Ja - det var dog en dejlig drøm. - Det var mit første indtryk, da jeg læste den, og indtrykket har holdt sig. Du har det godt dagen før og dagen efter, du har drømt den her drøm.
Dog vil jeg forsigtigvis gætte på, at den ikke kommenterer dit arbejdsliv, jobskifte osv. - men en langt mere intim side af dit liv - (hvor børnene ikke er med, jvf. tredje del af drømmen).
Opture med elevator (tit efterfulgt af nedture og flere opture) afspejler som regel lystfølelser i kroppen - og med det erotiske er vi jo inde på et område, hvor vi ikke bryder os om at offentliggøre alt for meget. Men hvor vi tit spiller roller, leger med masker og rolleskift - hvor skulle vi voksne mennesker ellers lege med den slags!
At blive filmet (eller set på) i intime situationer er et uhyre udbredt tema - man siger, at det især er i kvinders drømme. Det spiller ind i områder, hvor blufærdighed og skamfølelse kan fungere som blokeringer, der er mere uhensigtmæssige end det behøver at være. - - eller også handler det simpelthen om at drømmen opfordrer dig til at rette opmærksomhedens videokamera mod ét eller andet omkring bryllup, mand/kvinde osv.
Derved får man sommetider øje på ukendte, fremmede, uudforskede områder i sig selv. Man får øje på sit indre Australien og undres måske over, så vidtstrakt det område er.
Her er det selvfølgelig interessant at der er tvivl, om det er langt (vidstrakt) eller langt væk (svært at få kontakt med for bevidstheden). Jeg tror - ud fra de mange positive symboler i drømmen - ikke at det er så langt væk.
*****F.eks. symbolet med at fodre delfiner, der leger i det store hav. WOW.
Der må foregå meget i dig. Fællesmøde i kollektivet. Man forstår godt, at du ser søgende ud. Du skal finde ud af, at det, der sker, lige er dig. "Det er her, du skal være". - Og du skal se at få dækket dine behov, få næring, godt at du vælger det sted med køkken (køkken kan også i store drømme være nutidens svar på det alkymiske værksted, hvor ilden er og transformationer, sammensmeltning foregår.... - blot en strøtanke).
Alt i alt: Ja - det var dog en dejlig drøm !

De hjerteligste hilsner Peter Værum.


Send mig en mail.


Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme
- ridser i facaden.
Mere om drømme.
Hvad er en drøm ?
Forsøg på gennemtænkning af drømmenes mærkelige fænomen ...
Artikel om
drømmenes vej til de indre ressourcer
fra 1989.
Artikel om drømme og eventyr
fra 1991.


tilbage til hovedsiden.