DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


At blive helt død i kroppen .

 

"Massedød"
Hej Peter.
Jeg håber virkelig du kan hjælpe mig.
Hver eneste nat drømmer jeg om en masse mennesker der dør. Jeg kender dem ikke og det er ikke de samme mennesker eller den samme situation hver nat, men jeg vågner op og begynder så at græde fordi jeg er så ulykkelig over drømmen.
Den er ikke uhyggelig på nogen måde. I nat drømte jeg f.eks om en masse mennesker der stod i en klump. Lige pludselig begyndte de at hoppe ind i hinanden og flere faldt og kunne ikke rejse sig op igen.. der forsvandt jeg så hen for at hive efter vejret. Jeg gik tilbage til flokken men nu var de alle døde. Da jeg ville fortælle nogen om det fik jeg et kæmpe sug i maven og det var umuligt for mig at sige hvor bund ulykkelig jeg var. Nu hvor jeg tænker over drømmen, har jeg bare lyst til at græde. Jeg har det hele tiden som om jeg græder. Jeg kunne godt græde hele tiden, på grund af drømmene.
Er det normalt?
Hilsen Petrine.
P.S
Det skal lige siges at jeg har uønskede følelser for en fyr, og at jeg prøver at holde det nede, fordi han er min ven. Jeg ved ikke om det har noget med det at gøre

SVAR:

Man kan blive helt død i kroppen. Spærre af for alle følelser; spænde musklerne (Reich taler om muskelpansret, at pansre sig til for at undgå at føle, hvad man føler, det gælder både lyst og vrede og andre tabu-følelser). Hvis du har problemer eller er i en overgangsfase eller presset. Der er mange gode grunde til at man lukker af for livet i kroppen.

Du skriver ikke noget om, hvorfor du har så let til gråd; der er vel andre årsager end drømmene.

De her erfaringer med drømme om død burde trøste dig. Forstået på den måde er det hele ikke så tragisk endda.

Selvfølgelig (havde jeg nær sagt) har det noget at gøre med de følelser og med den fyr.

Nogle mennesker drømmer i nogle meget "dramatiske" kulisser. Det er individuelt. Men husk: Alle optrædende, alle symboler, i din drøm er sider af dig selv.

Vi plejer jo at kigge i slutbningen af drømmen efter om drømmen anviser en udvej, så-at-sige giver et godt råd. Det er der ikke rigtig i din drøm, så vidt jeg kan se.
Så mit personlige råd til dig er: Tillad dig selv at græde. Få grædt ud. Snart vil livet begynde at strømme gennem kroppen på dig igen.

Held og lykke.

Venlig hilsen
Peter Værum

Tilbagemelding to dage senere:

Tak for svaret!  Jeg er 17 år og jeg græder normalt aldrig, men ligeså snart jeg tænker på drømmen, går det helt amok. Jeg kan slet ikke forstå det, for det ER faktisk den eneste grund. Der sker ikke andet i drømmen og det er ikke fordi jeg er ulykkelig på nogen måde.