DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Opmærksomhed i drømmen. Hvad er en drøm ?
Orange og rød farve. Livets strøm.

 

Hej. jeg har lige haft følgende ret heftige drøm, jeg håber du evt. kan hjælpe med.

Jeg fortæller en person om en drøm jeg har haft, jeg ved ikke hvem, men jeg tror en mand. Jeg har ikke haft dennne drøm, så jeg tror jeg bliver nødt til at finde på den, men i stedet begynder den at ske, hurtigere end jeg kan fortælle.
Jeg er på en flod, på dette tidspunlt finder jeg stadig på og siger: jeg flyder mod strømmen. Idet jeg opdager at jeg flyder langsomt men utvivlsomt med strømmen, siger jeg , nej jeg flyder med strømmen, det var fordi det gik så langsomt at jeg ikke kunne se det (jeg tror jeg skal overbevise personen om at det er en virkelig drøm og ikke bare noget jeg finder på. I det jeg har sagt det begynder det at gå hurtigt, hele tiden fortæller min egen fortællerstemme hvad som sker efter det er sket. Jeg bevæger mig hurtigt ned af floden. Der er vist grantræer tæt langs kanten, det er en smuk klar dag, og floden tar mange bløde knæk, så man kan ikke se hvor man er på vej hen.
Efter kort tid kan jeg se jeg kommer til noget og siger hvad jeg kommer til, (først siger jeg forkert), det viser sig at være en sø- Jeg stopper foran kanten og opdager det er en form for forlystelsessted. Jeg ser en orange shæferhund styrte ud i søen ca. fra der jeg står, og derefter ser jeg en ligeledes orange, men dobbelt så stor plastic-shæferhund styrte ud i søen foran den, ser den også bagfra.
Derefter ser jeg først 3, men retter det til 4, færger, først siger jeg store men retter det til små, de ligner lidt legetøjsfærger, alle forskellige slags. Jeg tænker at der næsten ikke er plads til dem, i den lille sø. Så opdager jeg at der er en form for høj oval teaterlignedne publikumskonstruktion rundt om søen, også orange, eller orangebrun, spækket med publikummer. Jeg opdager en mand jeg har set før, han har en bredstribet, blå og grøn trøje, stå i en af de nærmeste nicher til højre. Så opdager jeg at den samme mand står reproduceret hele vejen rundt i nærmest hver niche. Så ser jeg at der er en masse mennesker med postkasserøde bluser, og opdager at de ligeledes er reproduceret hele vejen rundt. Så opdager jeg mig selv , stå i en af de nærmere nicher til venstre. Og ser hurtigt at jeg ligeledes er reproduceret en masse gange i de andre nicher. Jeg kigger tilbage på den nærmeste, og idet jeg råber mit navn til hende, ved jeg at hun vil råbe mit navn tilbage og de andre vil gentage en af gangen som et ekko. Hun ser ligeså skræmt ud som jeg føler mig. Jeg råber mit navn til hende, men istedet for at råbe det tilbage, råber hun tilbage: Eos!, og istedet for en masse ekko fra de andre jeger, kommer der en, et par sekunder forskudt, vrængende klump af et skrig, næsten på en gang.
Jeg beretter herefter med fortællerstemmen, at hun ikke råber mit navn fordi det ikke er mig som ser det. Herefter slutter drømmen.

(Jeg ved at jeg mener at hun råber Eos som en reference til kameraet Eos, et kamera jeg i virkeligheden nogen gange fotograferer med)

SVAR:

Det er en meget mærkelig og meget interessant drøm - og lad mig sige med det samme. Jeg vil ikke gøre mig klog på den. Jeg har ikke før set eksempler på, at man drømmer, at man fortæller en drøm til en anden og "finder på" drømmen efterhånden som fortællingen skrider frem; samt - at det går i opfyldelse efter hånden som man fortæller.
Måske - MÅSKE - fortæller drømmen noget vigtigt om, hvordan sindet arbejder, og om hvor vigtigt det er at få så meget bevidsthed som muligt ind i drømmelivet. (sammenlign også med den "teaterlignende publikumskonstruktion": Betragt ude fra, hvordan dit sind arbejder....). Sammenlign også med slutningen om kameraet - det peger også hen på, at man med stor vågenhed betragter udefra, med neutral opmærksomhed, hvad man går og foretager sig OG tænker OG har "I SINDE".
Mennersker der har arbejdet meget med deres bevidsthed (meditation, individuationesproces etc.) kan berette om "lucide" drømme: drømme, hvor man under drømmen ved af, at man drømmer.
Det her ligner noget, der har med fænomenet at gør - og det antyder noget om, at vi selv (sindet) skaber den virkelighed vi kalder "virkeligheden".

Men som sagt: Bedst var det nok, hvis jeg ikke gjorde mig klog å det.....

Men MÅSKE måske MÅSKE kan du tage anledning af drømmen til at se vågent og kritisk på dine projektioner; dine fordomme, positivt og negativt; dit selvbillede.

Du er tydeligvis i udvikling. Du er på vej i rivende fart ned af Livets Strøm.
Drømmen siger noget om, at du synes, det går for langsomt. Eller du/ dit jeg ligefrem stritter imod udviklingen. Forståeligt nok, sådan set. Vi mennesler kæmper tit mod strømmen.

Jeg kunne godt tænle mig at høre mere om dig; kan du genkende det billede? Arbejder du bevidst med dig selv (terapi, meditation, livsforandringer) ??)
Drømmen opfordrer til vågen, kritisk opmærksomhed ind i processen. En form for fordobling; det tema går igen flere steder i drømmen. Meget interessant. Alle de mennesker der reproducerer sig selv.
Hvis der er nogen, der har et bud på en tolkning eller noget viden, hører jeg - og de efterhånden mange, der følger med - meget gerne om det.

På lidt mere sikker grund, hvor vi tolker traditionelt symbolsk, kan jeg sige, at færger "jo" forbinder adskilte områder. Færger i drømme er derfor et positivt symbol, et forsøg på at forbinde områder i sindet eller i personligheden, der trænger til og er klar til at blive integreret. (Ligesom broer, hvis det foregår mere i det fysiske, på jorden).
Her - i dit sind - skal det være lystfyldt! Færger sejler i vand - og der er bemærkelsesværdigt meget vand, strøm, en sø... - i din drøm. Og - den orange farve (der i flg. farvesymbolikken også peger på lyst, velvære, selsuel veloplagthed, følelser der fremkalder tårer....) peger i samme retning. - - I flg. samme farvesymbolik stiller den røde farve
erfaringsmæssigt spørgsmål til jordforbindelsen) din evne til at stå med begge ben på jorden (hvad der vist er tiltrængt i betragtning af den rivende udvikling, drømmen er symptom på (selv om det går for langsomt, eller du synes at det går for langsomt).
Lystfyldt. Husk du skal ankomme til "forlystelsesstedet" i din egen krop (tit taler man om HARA) og dit eget sind, sådan som den lille orange hund (driftsvæsen) veloplagt styrter sig i søen, i naturen.
Træd et skridt tilbage - som når man fastholder vigtige begivenhederne på et foto med en ESO-kamera - og betragt udviklingen nøje.

Meget andet kunne siges - - Jeg håber, jeg hører mere fra dig og slutter med et citat fra en revyvise af P.H.:
HOLD DIG VÅGEN, VEN !

Venlig hilsen
Peter Værum