DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


På ydersiden af en altan.
-
Lysten ved at være uden jordforbindelse.

 

Hej, håber du kan læse noget ud af min drøm.

Jeg drømte at jeg befandt mig på en altan højt højt oppe... jeg var med nogle gamle venner som jeg kender fra mit polo hold. pludselig får jeg en ide om at jeg vil ud og hænge på den anden side af altanen, hvilket er helt sindssygt! mine venner prøver at tale mig fra det men jeg insistere og kravler over. Jeg står nu og med front ind mod bygningen og snakker om hvor vildt det er at stå på den anden side. Jeg bliver lidt skræmt da et vindstød næsten får mig til at slippe rækværket og falde. Jeg beder mine venner om at hjælpe mig over igen. Vi sikre os at det går stille og roligt så de ikke mister grebet på mig. Faktisk lader jeg dem gøre det hele når de først har fat i mine arme... jeg slipper bare rækværket og stoler på de kan rede mig over.

Efter lidt tid er jeg faldet til ro på den sikre side af rækværket. Men begynder lige så stille at finde interesse for altanen igen. Jeg går der ud mens mine venner kigger væk. Jeg kigger udover og fascineres af højden. Igen får jeg ubeskrivlig meget lyst til at klatre over. Jeg er stadig helt alene og står nu med ryggen til bygningen og kigger ud i tomrummet. jeg kan ikke se jorden. et stykke væk står en anden højbygning... måske gul. ellers er der intet at se. himlen er klar men der tåget forneden. Efter lidt tid kommer der igen et vindpust og min fod glider væk og jeg er ved at falde. Jeg kan kun lige præcis holde mig fast. Jeg kalder mine venner om hjælp. Denne gang er der kun en som kommer og hjælper mig op. Jeg skal selv hjælpe til denne gang for at det kan lade sig gøre at kommer sikkert over. Min ven er totalt uforstående overfor min gentagende handling.

Jeg har for nyligt mødt en pige som efter 1 måned rejste på udveksling. Jeg har efterfølgende besøgt hende på den anden side af jorden da jeg på daværende tidspunkt var meget forelsket. Opholdet var en meget blandet oplevelse. 50 % af turen var utrolig dårlig, hvor hun var iskold over for mig. Det endte nu med at blive ok godt til sidst. Vi er ikke kærester men i et "åbent forhold" hvor vi kan...hvis vi har lyst være sammen med andre. Forleden mødte jeg en gammel flirt som gerne vil date mig... jeg har sagt ja men ved ikke om det er det rigtig at gøre. Jeg snakker dagligt med min "kæreste" men bliver stadig meget jaloux når hun fortæller om alle de fyre som køber hende drinks og invitere hende ud. Hun siger at hun ikke er interesseret i nogle af dem... men det sætter lidt en tvivl i mig. 

...

jeg er studerende og snart færdig med mit 10 semester. Jeg ser mig selv som meget ambitiøs og dygtig og på ingen måde bange for at skulle gå arbejdsløs eller andet i den retning. Jeg har tanker om selv at starte et studio med en ven når vi bliver  færdige.

kan drømmen fortælle noget som er værd at tænke over? håber ikke der er for meget
På forhånd tak.
-T

SVAR:

At balancere på ydersiden af en altan, højt oppe, er da et umisforståeligt billede på en ung fyr, der er ude, hvor der ingen joprdforbindelse er. Dvs. oppe i sit hovede, uden kontakt med realiteternes verden, uden kontakt med kroppen, følelserne, basis.
Det kan være meget lystfyldt. Jeg forstår godt tendensen til at have lyst til at komme ud på ydersiden af altanen, i sær når jeg læser det, du skriover opm dig selv og forelskelsen (da jeg læste drømmen første gang fik jeg en mistanke om, at du måske havde prøvet stoffer, der fik dig til at "flyve" ... - men nej, suset kommer fra forelskelsen ogf hvad der følger med).

Skal man så sige "Kom ned på jorden, kammerat!" til dig ? Ved jorden at blive, det tjener og bedst. At mangle jordforbindelse, at mangle grounding, er usundt. Og det er farligt.

Der skal være kontakt til fødderne, kontakt til mave(-fornemmelsen). Folk der kun er oppe i deres hovede er utroværdige og svære at være i ordentlig kontakt med. "Flyvske".

Og unge fyre, der flyver fra blomst til blomst som Peter Pan, mister pigerne ret hurtigt interessen for.
Men det er dejligt at flyve. Jeg har meget sympati for, at du i forelskelsens rus rejser til den anden side af jordkloden.

Så jeg har ikke lyst til at sige: "Kom ned på jorden, kammerat!".
Men når du drømmer som du gør, er der ikke balance i tingene. Så jeg tror det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvad der sker. Sådan at det, du gør, gør du bevidst.
Selv om, som du skriver til sidst, du ikke har lyst til at tænke for meget over det.

PS: Andre udtryk for manglende jordforbindelse er overdreven ambition. Og jalousi.
Det kan man da også tænke over.....

Venlig hilsen
Peter Værum