DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen
Artikel af P. Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og
Når man ikke kan huske sine drømme

Den synkende skude -
at agte på tiden

 

Hej Peter Værum
Jeg har haft en drøm, som jeg spekulerer en del på:
Jeg tror at jeg er på et hotel for at overnatte. Om morgen trækker jeg gardinet fra og ser, at det skib, som ligger i havnen er ved at synke - det ser ud til at synke ret hurtigt. Derfor bliver jeg rigtig bange, da jeg opdager, at der befinder sig en person ombord. Vedkommende ser ud til at være en af besætningen, som er i færd med at plyndre skibet.
Han når i sidste øjeblik at kaste sig ud af skibet med et kukkeur og en skibsmodel i favnen. Jeg står dernæst ved havbredden og ser på at manden går i land. Jeg bemærker til en veninde, som jeg har kendt i mange år, men som jeg ikke har talt med længe, at sådant et kukkeur og skibsmodel da ikke er værd at risikere sit liv på. Desuden må havvandet da have ødelagt tingene.
Dertil svarer hun, at hun havde læst et sted at det tvært imod skulle være godt for gamle ting af træ med havvand.

Jeg er selv gift og har to børn og har et ret så krævende job. Jeg er har netop været igennem en fase, hvor jeg har stillet spørgsmål til hele mit liv. Pt er jeg sygemeldt pga stress. Håber at du kan hjælpe mig med drømmen. Jeg har læst om transportmidler, men når man ikke selv er ombord på skibet, må det jo så betyde et eller andet. Mange hilsner fra K-kvinden

SVAR:

Havoverfladen er som regel grænsen mellem bevidst (dagligdag, vågentilstand, det kendte) og ubevidst. Det vil være godt for dig, nøjere at være opmærksom på, hvad du opleve i den fase, da du var "en synkende skude" - kan man ikke bruge det udtryk om den periode, du har været igennem ?
Du står ude fra og betragter det. Det er jo overstået ?

Hotellet som drømmesymbol: Der betales en regning for at "overnatte" dvs. sove, mangle bevidsthed i et stykke tid. Det gætter jeg på også gælder din drøm.

Og så er der denne veninde - husk drømmeregel nr. 1: Alle personer, der optræder i din drøm er sider af dig selv. Her optræder hun som en typisk skyggeskikkelse. En positiv skygge, tror jeg: Hun (du) kender bedre end dit jeg betydningen af en tidsmåler (der på gammeldaws facon agter på, at tiden går og vi ved ikke, hvor mange år, vi har tilbage...?) og en skibsmodel - det er vel et billede på, at du bruger noget opmræksomhed på "den synkende skude" som symbol ..? - altså lige præcis dét du gør ved at skrive til DRØMMEBREVKASSEN og bede om hjælp til at tyde drømmen.
Håber, jeg kan være med til at hjælpe dig med det, Den mere personlige betydning af drømmesymbolerne må du jo selv finde ud af. Mærk efter . . . !

Som din skygge-veninde bemærker: Der må kunne komme noget positivt ud af den stress-periode, du har været igennem - mere end du er bevidst om. En tur nede i havvandet kan være godt for gamle (ting) !

Held og lykke.
Peter Værum