DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Jagtet i drømme

 

Hej Peter. Jeg har i en lang periode været udsat for en masse dårlige/onde drømmme, jeg kan ikke huske at jeg har haft gode drømme de sidste par uger, kun dårlige drømme. Min kæreste er indblandet i alle drømmene, men ikke som den onde, det er mere mig der er den onde.
I nat drømte jeg, at en anden mand prøvede “hive mig i land”, og det var også tæt på at det var lykkeds for ham, men jeg vågnede lidt efter, og jeg ved ikke hvordan drømmen endte, og har faktisk heller ikke så meget lyst til at vide det.. Jeg bliver ofte jagtet i mine drømme, og hver gang jeg vågner fra sådan en drøm, så sveder jeg helt vildt, måske fordi jeg har været bange. Men i alle mine drømme bliver jeg udfordret eller jagtet.. Drømmene påvirker mit humør rigtig meget, og jeg føler at jeg har sovet dårligt. Hvad kan det betyde, og hvad kan jeg gøre?
Hilsen Ri-pigen

SVAR:

Din underbevidsthed vil i kontakt med dig. Og det er ubehageligt for dit jeg. Dit EGO. Din vågne, hverdagsagtige jegh-bevidsthed med dens selvbillede og dens sædvanlige strukturering af virkeligheden: oppe, nede, godt, dårligt, ven fjemde, kvinde, mand (der er noget med din ANIMUS, din mandlige side, en ny ANIMUS-side kan hjælpe dig, en ny side skal integreres ("hive i land").
Dit vågne, bevidste jeg bliver provokeret af de ændringer i dit sind, der er undervejs. Men ændringer betyder udvikling. Nye ressourcwer dukker op; du skal bare møde det ukendte med åbent sind. Kys frøen. Jeg har skrevet en hel bog om det.

Hvad det - derimod - nærmere er, der rumsterer i det ubevidste, skal jeg ikke kunne sige (ud over måske, at det har med din maskuline (handle-) side at gøre). Men det er konflikten mellem EGO og ubevidst, der - som for så mange menneskers vedkommende - skaber fornemmelse af, at det er onde drømme. Alle drømme er gode hjælpere, der inviterer os til at komme videre. Men det kan godt være ubekvemt for vores jeg, vores selvbillede....

Men Held og lykke med det !

Venlig hilsen
Peter Værum