m

Tilbage
til
Peters portal .

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN

PSYKOLOGILÆRERSERVICE


KONFLIKTLØSNING


Drømmetydningens regel
nr. 1

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Tilbage
til
Drømmebrevkassen .


Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


 

Apil 2007

At falde i  - - pigen såres

 
 

Hey - jeg er en 15 årig dreng og jeg har haft en lidt uhyggelig drøm/mareridt.
Jeg drømmer at jeg vågner op på en dagsinstutition og jeg går ud til min gamle skole... der er ca 20 kilometer væk fra min nuværende skole... jeg falder ned i en å der ikke er på min gamle skole... (den å går tværs igennem skolen) og jeg bliver holdt nede i å'en af en masse søgræs vær gang jeg prøver at komme op... og så er mine lærer og klassekammerater fra min nye skole ved siden af å'en og de står og griner af mig uden at hjælpe mig op men jeg kan ikke se en fra min klasse der hedder Ester... kort tid efter besvimmer jeg mens jeg stadig er i å'en og så senere vågner jeg og er det samme sted i å'en og mine lærer og klasekammerater griner stadig af mig... men Ester er der ikke... så giver søgræsset slip og jeg kommer op og løber ind i mit klasse værelse (på min gamle skole) og der står Ester...
og begynder hun at græde lidt efter at skrige af smerte og så bløder hun ud af alle åbninger i kraniet... hun griber fat i huden på sit ansigt og rykker det hele af... og så vågnede jeg...
hvis du ved nogenlunde hvad det betyder må du godt sende en mail til mig...

SVAR:
Drømmen har gjort stort indtryk på mig, fordi den bløde, sympatiske, følelsesfulde side af dig (symboliseret ved pigen Ester) bløder så voldsomt. Den side af dig lider. Og det er sør'me synd for dig.

Hvad er dit problem ?
Mon ikke du selv ved det !!

Jeg kan faktisk ikke se det ud af drømmen: Den viser et billede af, hvordan du fastholdes af en ubevidst konflikt dybt i din underbevidsthed (du falder i åen og suges ned) - og hvordan din sociale omverden (lærere og klassekammerater) ikke kan hjælpe dig, men snarere presser dig endnu mere. De n socialt fungerende, "ydre" side af dig selv (lærerne og klassekammeraterne) er i konflikt med dit jeg. Og hvis vi presser tolkningen en smule, kan vi måske spørge om ikke du er helt ved siden af dig selv - - du er i hvert fald 20 km fra det sted, hvor du hører hjemme nu og hvor du skulle lære noget (skolen). Eller også betyder dét, at du opsøger din gamle skole, at der er noget i fortiden som du er nødt til at få kigget nærmere på. Slemme problemer, gætter jeg på.

Men hvad det drejer sig om, har jeg ingen mening om.

Men jeg formoder, at du selv ved det.

Skriv gerne noget mere om dit liv og hvad du går og tumler med, til mig.

Og jeg vil også gerne høre om dit forhold til den pige, vi her har kaldt Ester. Er det rigtigt forstået, at hende er du rigtig tiltrukket af, eller hvad ????  (I drømmen optræder hun typisk som en ANIMA-figur.... - dét tror jeg ikke, du forstår noget af, men pyt).

Venlig hilsen

PETER VÆRUM

Tilbage
til

Drømmebrevkassen.