m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN

PSYKOLOGILÆRERSERVICE


KONFLIKTLØSNING


Drømmetydningens regel
nr. 1

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


 
Januar  2007

Huset - og dets muligheder

 
 

Hejsa

Jeg er en pige af alder 39 år, jeg har igennem nogle år haft samme drøm… Som kommer igen og igen med forskellige mennesker.

Det handler om et enormt flot stort hus, hvor Det er nogle ældre mennesker som ejer huset, men jeg har aldrig set dem…. I drømmen. Jeg ved jeg er i huset som regel med andre på ikke tilladt besøg, Det føles lidt som hemmeligt besøg for at snage, ikke stæle, men bare nysgerrighed. Bag ved huset efter et stykke græsplæne skal der være et swimmingpool i et stort glas hus …Meget smukt skal det være men har ikke set huset andet en jeg har et billede af hvordan det skal se ud….

  I den sidste drøm om huset, havde jeg med mig mine svigerforældre, hvor jeg skulle vise dem huset frem, stadig på nysgerrig base…. Men inden da ser jeg en halv ø hvor en vej går rundt så uanset hvilken vej du kører vil du komme ud det samme sted. Min svigerfar rejser sig inden jeg skal vise dem huset - inden vi kommer derhen i det hele taget . .og siger til mig jeg skal sige farvel til Marlene inden vi kører…..Marlene er deres datter som er mongol og bor i pleje et andet sted. Det sidste her med svigerforældrene har aldrig foregået i drømmen før men alt det andet med at være der på den måde og poolen og græsset og den halvø alt dette har jeg drømt fleregange ….. over flere år… ligesom den kommer tilbage og vil fortælle mig noget.Kan du måske hjælpe mig ?.

Undskyld den lange forklaring, men det føles sådan her som jeg bude kende huset, og burde vide hvordan den pool ser ud og vide hvor det ligger, men jeg kan ikke komme på hvor og hvordan....

SVAR:

Gentagne drømme er som regel vigtige.
Huset er et billede af dig - eller man kan sige: Et billede på både de bevidste og de ubevidste sider af din personlighed.
Du er nysgerrig - det vil sige, at det er aktuelt og kan være gavnligt at få kigget på nogle af de skygge sider, du har - og OBS! nogle af de uudnyttede ressourcer, du tydelig vis har i din personlighed.
Huset - dvs. dig - er større og flottere end du er bevidst om. Og der er en have (din natur/vækst side) og et swimming-pool (vand=lyst), som du slet ikke har kontakt med (endnu), men som du skal se at få kontakt med. Ikke mindst på grund af glashuset, som tit er et symbol på SELVET. Og derfor et meget vigtigt (højere) aspekt af din personlighed.
Men der er også nogle skygge-sider: 
Huset er gammelt - du må forny dit syn på dig selv. Du kender det ikke. Du lider måske måske af manglende selverkendelse ..?
Og der en side af dig, som bedst kan kaldes dybt åndssvag. Undskyld mig, men  det kommer fra dit eget indre, billedet af mongolen.
Og svigerforældrene:  Hvilke egenskaber har de iflg. din opfattelse ??? Gør dig dét klart - og du har nogle kvaliteter/egenskaber, som er en del af dig selv.

Der er meget mere i drømmen - men nu har du en indfaldsvinkel, som du forhåbentlig kan arbejde videre med selv.
Der er stort pres på drømmebrevkassen i øjeblikket - og jeg tillader mig at være meget kortfattet.
Men det er uden tvivl en vigitg drøm.

Venlig hilsen
PETER VÆRUM