m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN

PSYKOLOGILÆRERSERVICE


KONFLIKTLØSNING


Drømmetydningens regel
nr. 1

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


 
September  2008

Drømme om højde og frygt

 
 


Hej Peter !

Jeg er en pige på 13 år som intresserer sig meget for drømmetydning.
Her på det sidste har jeg haft nogen underlige drømme, som har været svære for mig selv at tyde. Alle drømmene har handlet om højde og frygt.
Jeg lider normalt ikke af højdeskræk - men det er som om drømmen vil give mig højdeskræk.
Her er min seneste drøm så:

Jeg går et varmt, øde sted sammen med en veninde. Vi går i en lang å, som ligger lige op til en, én-sporet motervej. Der en del sten i åen, både store og små. Efterhånden som vi går er der nogen slags broer over os, som er ved at brase sammen. Under turen møder vi nogen (en dreng og en pige) på min alder.
De irriterer os en hel del, kaster nogen af vores ting i åen osv.
Til sidst ender jeg med at være den voksne og siger stop.
Til sidst ender vi ved en kæmpe byggeplads af en art, hvor der er en høj, høj, høj bygning. Veninden og jeg leder en del, indtil vi finder ud af hvordan man kommer derop i. Det er meget kompliceret og der er meget øde rundt omkring. Da vi kommer op, kan vi ikke komme ned igen. Jeg ved ikke hvorfor? Der er en del stuepiger rundt omkring helt øverst i bygningen, men der er ingen indretning. Ingen møbler eller noget.  Da vi jo gerne vil ned og ikke kan, så vælger vi at gå over til vinduet. Der er mindst 50 meter ned og man kan knap nok se jorden dernede. Overfor er der en gul bygning. Vi spekulerer i rigtig lang tid over hvad vi skal gøre.
Til sidst aftaler vi at hoppe ned. Min veninde som ellers plejer at være usikker, hopper lige ned og lander på noget blødt. Hun virker helt uforstyrret og ligeglad da hun hopper - som hun regner med at overleve.
Da det er mig der plejer at være den modige af os to, virker det hele ret mærkeligt. 
Jeg står der i lang tid, til sidst ender jeg med, at stå og ligge hvide og røde servietter sammen deroppe - da jeg ikke tør at hoppe. Drømmen gør mig meget opsat på at se den røde farve.
Der slutter drømmen så.

Jeg drømte den i nat - - i går startede jeg til klatring hvor jeg var ca. 5-6 meter højt oppe. Der var jeg slet ikke bange for højden eller noget og jeg hyggede mig meget.
Her i dag faldt jeg, to etager højt oppe ned fra en trappe, og kan ikke gå på mit venstre ben er til aften.

Kan det have noget at gøre med hinanden?

SVAR:

Det handler altr sammen om, at du er for højt oppe.

Du er for meget oppe i dit hovede. Du må ned og mærke følelserne i din krop. Lysten. Frygten. Lysten til at sige stop. Eller - hvad der nu er nede i maven og hvor ellers følelserne sidder.
Følelserne sidder i hvert fald ikke oppe i hovedet. I hovedet sidder krontrollen, moralen, rimelighedsvurderingerne, fordommene og principperne.

Heldigvis har du en veninde der tør tage springet og hoppe ned. Hun lander logsk nok (i flg. drømmenes og livets logik) blødt. Der sker ikke noget ved at springe ud i "det".
For du ved vel, at alle personer i din drøm er sider af dig selv ?
Altså: Du har en side i dig selv, der godt tør springe.

Held og lykke.

Også den røde farve til sidst i drømmen - farven som du skal ned og finde - bestyrker mig i, at det har noget med jordforbindelsen at gøre...

VenligsT
PETER VÆRUM