Peter Værums hjemmesider


Drømmebrevkassen juli -99


7. juli 1999.


Vi har modtaget et brev med en drøm:


Kære brevkasseredaktør !

KATTEDRØM

Jeg har haft en meget kort og lidt underlig drøm mindst fem gange:

Jeg er i et rum med en seks-syv mennesker. Jeg kender ikke umiddelbart nogen af dem, men jeg er tryg sammen med dem. Og selv om jeg ikke genkender min lejlighed, ved jeg, at jeg er hjemme.
Så siger en kvinde til mig: "Det er så dejligt at komme her, fordi du har kat". Jeg står pludselig med en stor sort kat i favnen og svarer blot "jaah".

Jeg kan iøvrigt tilføje, at jeg godt kan lide katte - og næsten alle andre slags dyr - men at jeg slet ikke har overvejet at anskaffe mig en kat. Du har forhåbentlig et bud, for det har optaget mig et stykke tid.

I en anden drøm svømmede jeg længere og længere ud i havet, til jeg pludselig ikke kunne komme tilbage til land - men jeg følte mig ikke utryg i drømmen. Hvad kan det betyde?


Med venlig hilsen

J. S.SVAR:

Nej, jeg tror heller ikke, at det drejer sig om at anskaffe sig en kat !

Begge de to drømme er kendetegnet ved, at du bevæger dig ind i et fremmed område. Der er fremmede mennesker i din lejlighed. Og du svømmer langt ud i havet.
Det betyder nok, at det er ved at være aktuelt, at du lærer nye sider af dig selv at kende. Sider af din personlighed, som vil være fremmede for dig.

Jeg kunne godt lide at vide, hvor gammel du er ??

Du står med en kat i favnen. Hvios vi slår op i de bedste af de drømme-leksika, der findes, står der om katte og kattedyr (løvre, leoparder etc.), at de har med lyst og seksualitet at gøre. Ikke blot sex i snæver forstand, men spørgsmålet om kropslig velvære og udfoldelse i bred forstand. Lyst.
Så du må tage stilling til, om du egentlig identificerer dig med og udfolder den side af dig selv. Om du dybt inde i gemmer på en lyst (nogle lyster), som du ikke får udfoldet.

Du skal til at tage dig af den kat nu.
Og kvinder (eller den kvindelige side i dig selv) vil sætte pris på det.

Samme tema findes nok i den anden drøm også.

At svømme i vand er også et næsten universelt symbol på enten 1) at bevæge sig ud i det ubevidste eller 2) at nyde livet og lysten. Især rindende vand er kropsligt velvære og vellyst, men også 3) følelsernes strømmen.

Er sådan noget meget fremmed for dig ?

I drømmen er du ved at svømme ud et sted, hvorfra det bliver svært at vende tilbage.
Det kunne for eksempel handle om en meget ung mand, der var ved at blive voksen.
Som sagt kender jeg ikke din alder - men du står nok ved en skillevej - det kunne også handle om at opdage nye (seksuelle?) sider i dig selv, der får nogle konsekvenser.

Måske rummer dét med svømmeturen også en advarsel. Pas på ikke at komme ud, hvor du ikke kan bunde.
Men jeg tror mere, det handler om at erkende og forfølge sin lyst.

Og i drømmen er du ikke bange - og af kattedyrene er det jo ikke en farlig tiger, men et tamt kæledyr, du har kontakt med.

Meld gerne tilbage, hvordan det går - og skriv måske lidt mere om dig selv.


Venlig hilsen

7. juli -99
Breve m. drømme fra juni.
Flere breve m. drømme fra maj.
Drømme fra februar.
Jette's drøm, marts.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme
- ridser i facaden.

tilbage
tilbage til hovedsiden.