FORTÆLLER-SIDEN FLERE FOREDRAG TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED KONFLIKTLØSNING KURSUSINDSLAG med MENNESKET I CENTRUM DRØMME EVENTYR PIANIST OG ORGANIST STILHED OG STØJ

HØJSKOLEN

FOTO TIL P.R.


Peter og Thomas

- to spor i kristendommens historie.

v. cand. teol. Peter Værum, Ry.

Ud fra beretningen om Peter, der får overdraget Himmerigets nøgler, sammenholdt med beretningen om Thomas, der insisterer på den religiøse erfaring, og derfor bliver skildret i et tvivlsomt lys - redegøres der i foredraget for de to veje, kirkens vej og klostrets vej, der fra kristendommens første historie har haft svært ved acceptere hinanden.
Det omdiskuterede Thomas-evangelium omtales.
Evt. inddrages det gamle sagn om Tannhäuser, der søgte pavens velsignelse ved Sankt Peters stol.
I dag er den kirkelige autoritet og det folkelige fællesskabs ydre vej i krise; mens den religiøse erfaring og det religiøse supermarked med tilbud om oplevelser, selvudvikling og fantastiske billeder blomstrer op som aldrig før - men uden for kirken.

Foredraget er et bredt fortællende og underholdende bud på et alvorligt spørgsmål, der har interesse både i den kirkelige verden og i "New Age-miljøet".PETER VÆRUM
Siimtoften 17,
Hårby,
8660 Skanderborg.
TLF. 86 94 80 10.

Foto til PR

Link til andre gode foredragsholdere.

Send en e-mail til mig.

 

 

 

 

 

Vil du have et træhus. Kvalitet, men ikke dyrt. Dansk Firma: Birksø huse. Et Birksø rundtømmerhus: rustik håndværk. Høj kvalitet, specielt forarbejdet kernetræ.
Nybyggerstil, rustikt materiale. Selvbyg Råhus. Træhuse. Selvbyg. Sommerhuse. Helårstræhuse. Campinghytter. Havehuse.
Handicapegnede sommerhuse. Udlejning.