DRØMMETYDNING PÅ SYMBOLTOLK.DK
m

DRØMMEBREVKASSEN

FOREDRAG OM DRØMME

KONFLIKTLØSNING

PSYKOLOGILÆRERSERVICE

ANDRE FOREDRAG

FORTÆLLESIDERNE

TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED

PILGRIMSSIDEN


Drømmetydningens regel
nr. 1
Lidt teori: Indhold og forhold i drømme.
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme - ridser i facaden.

Mere om drømme

Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen


FAQ: Er drømme ikke bare noget kemi inden i min egen hjerne ? - Jo da, og

Når man ikke kan huske sine drømme


Rutschetur . Planlægger et barn. En tyr og ..en gris (!)

 


Hej, jeg har rigtig mange drømme i øjeblikket, og husker dem meget tydeligt.
I nat drømte jeg at jeg skulle rutche ned af en meget stejl rutchebane, hvor der på midten var nogle trapper, der også gik nedad, så man "hoppede" som små børn gør når de lærer trapper at kende, noget af vejen. Det går meget hurtigt.  I siderne står der mange mennesker.. der er også andre der prøver rutchebanen. I bunden af rutchebanen var der en, måske flere drenge der slås med en stor sort tyr, tyren besejre den ene dreng, og pluselig bliver tyren og drengen til to helstegte grise, som lever.. og det sidste der sker inden jeg vækker mig selv er at "tyren" bider trynen af "drengen"

Kan du få noget ud af det?.
"Karen Marie"

SVAR:

Ja. Efter min erfaring handler det om det samme, som når vi drømmer at vi tager elevatoren nedad. Tit kommer vi oppe fra øverste etage, "hovedbestyrelsen" hvor vigtige beslutninger tages. Bevidstheden føres nedad, væk fra hovedet og alle de vigtige tanker og beslutninger. Ned i kroppen. Brug mavefornemmelsen. Mærk dine følelser. Eller - siden det nu er en rutschnebane - ned i underlivet, hvor man leger og har det sjovt.
Der ned møder du en vældig tyr (!) - og der er noget med en (!) gris; og det er ikke helt uproblematisk.
Jeg håber for dig, at du kan forholde dig ikke-fordømmende til de sider af dige selv - som er i både mænd og kvinder, der har instinkter og drifter tilfælles med dyrene

Jeg bad dig skrive lidt om din alder og situation, og du skriver at I planlægger et barn. Det er naturligvis en alvorlig sag. Og rutcheturen er måske drømmens forsøg på at føre bevidstheden ned til ..livmoderen (det er kun et gæt, men du skal være opmærksom her.) Under alle omstændigheder skal du ikke glemme det legende, måske oven i købet barnlige, lystfyldte ..nede i kroppen.

I drømmen er der mange mennesker, der ser til ude i siderne. Vi husker lige drømmeregel nr. 1 (om at alle personer i drømmen er sider af dig selv...) - så jeg tolker det som at megen opmærksomhed omkring "rutcheturen" er påkrævet.

Held og lykke - med projektet.

Venligst Peter Værum