Peter Værums hjemmesider
DRØMMEBREVKASSEN


Drømmebrevkassen

Sankt Hans 2ooo

  Hej.

  Mit navn er Lene. Jeg er 30 år og har to børn. En dreng på 7 år og en pige på 5 år.
  Jeg har en tilbagevendende drøm som dog aldrig er ens:
  Jeg oplever fly der styrter ned. Det er altid forskellige fly og forskellige steder i forskellige situationer. I alle tilfældene er det meget ubehageligt og uhyggeligt. Og jeg vågner altid med en følelse af afmagt og rædsel.
  Jeg drømmer også tit at mine børn kommer til skade/dør. Feks. drømte jeg i nat at min dreng spillede fodbold sammen med en masse andre. Pludselig styrter et fly ned (en vandflyver), næsten oven i hovedet på børnene. De bliver ramt og jeg løber hen til drengen og ser, han er såret, måske døende?
  I andre tilfælde har jeg drømt at mine børn bliver væk og jeg ikke kan finde dem.
  Det er meget ubehageligt, og jeg vil håbe du har en mening om hvad det kan betyde.

  Med venlig hilsen

  Lene Andersen


SVAR:

"Welcome to the club"! - Drømme om flystyrt er utrolig almindelige, og vi er også mange, der jævnlig drømmer om at miste vore børn. Én ting er sikker: Det betyder ikke, at din dreng og din pige er i livsfare. Drømme om at miste sine børn er ofte et symptom på angst. En angst for forandring, for at miste noget, man har meget kært, noget af egoet, f.eks. D.v.s. radikale ændringer af personligheden. Hvis det går på, er jeg'et naturligt nok meget bange. I dig er der noget livligt, legende og dyrebart, der står i fare for at blive væk. Om flystyrt: Drømme om fly og andre flyvende genstande, der falder ned lader sig nok lettest tyde ud fra en forestilling om, at vi kan "komme for højt op". D.v.s. op i hovedet. Højtflyvende planer, luftige idéer, tanker, principper - altsammen kan det flyve rundt i hovedet uden at have særlig meget med realiteterne at gøre. Der mangler jordforbindelse, simpelthen.

"Mænd med en god jordforbindelse hænger ikke på træerne"! - som vi siger. Ha ha.
Problemet er nu alvorligt nok.
Angst i systemet får tit kontakten til kroppen, til benene, til jorden, til at glippe.
Det leder så til det næste spørgsmål: er du virkelig angst ? - Hvad er du bange for ?? Er det forandringer eller hvad ??? Og hvordan har du det med grounding - din jordforbindelse ???

Venligst

Peter Værum.


Send mig en mail.


Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme
- ridser i facaden.


mere om drømme.


Breve m. drømme fra juni 1999.


Flere breve m. drømme fra maj 1999.


Flere breve år 2ooo.


2o spørgsmål fra 3 piger, der skriver projektopgave....
tilbage til hovedsiden.