Peter Værums hjemmesider
DRØMMEBREVKASSEN


Drømmebrevkassen

August 2ooo

    Inge B Til: pverum@post11.tele.dk. Sendt: 2. august 2000 10:01 Emne: Tilbagevendende drøm.
    Denne drøm vender ofte tilbage til mig og jeg har selv opgivet at tyde den.
    Jeg står på mit gamle værelse hjemme hos mine forældre. Der er en hylde på væggen, som er fyldt med sne. Der sidder to dukker på hylden. En lyshåret og en mørkhåret. Jeg vil børste sneen væk fra dem, men da jeg børster på den mørkhårede dukke, hopper der en stor edderkop ned på min hals............og jeg vågner.
    Inge B.


SVAR:

Tilbagevendende drømme plejer at handle om en indre konflikt, der er så alvorlig, at man er nødt til at tage sig af den - f.eks. ved at forsøge at tyde drømmen.
Dit gamle værelse: Du er nok nødt til igen - med nye briller - at kigge på din barndom. Der er nok noget fra dengang, der stadig præger dig. Sne og is er ofte noget med nedkølede følelser - eller kulde i miljøet.
Om det så er dig, der har "frosset" følelsesmæssigt, fordi dine omgivelser har manglet varme - eller om det er dig, der omkring et bestemt problem har været nødt til at nedkøle dine ægte følelser - ved jeg ikke. Måske er det noget helt andet. Og så de to dukker. To aspekter af samme pige, velsagtens. Samme lille pige i barndommen - eller hvad ?
Det mørke og det lyse - to naturer i samme kvinde. Måske var det dine forældres billede af dig (kender du børnesangen "Søde Mett' og Skidte Mett'" - den er forfærdelig ...). Edderkopper er nogle gange (og her mangler der så den lange forklaring på hvorfor ...) moderen i hendes negative, mest omklamrende eller "udsugende" aspekt (Jung taler om "die verschlingende Mutter"). Giver det mening, når du kigger på din barndom endnu engang ?? Skriv meget gerne tilbage. Bl.a. din alder - og lidt om: Hvordan var din barndom. Under overfladen.
Mange hilsner Peter Værum.

Venligst


Send mig en mail.


Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme
- ridser i facaden.


mere om drømme.


Breve m. drømme fra juni 1999.


Flere breve m. drømme fra maj 1999.


Flere breve år 2ooo.


2o spørgsmål fra 3 piger, der skriver projektopgave....
tilbage til hovedsiden.