FORTÆLLER-SIDEN TEOLOGISK TANKEVIRKSOMHED KONFLIKTLØSNING KURSUSINDSLAG med MENNESKET I CENTRUM DRØMME EVENTYR PIANIST OG ORGANIST STILHED OG STØJ

HØJSKOLEN

FOTO TIL P.R.

 

 

 


PAULUS SOM MYSTIKER


- en fortælling om et broget liv og et modsætningsfyldt menneske.

 

 


Eksempel på pressemeddelelse.Eksempel på pressemeddelelse.SANKT PETER
DA VINCI MYSTERIET
KONFLIKTLØSNING
GO' TIL AT VÆRE GAMMEL.
DRØMMETYDNING
H.C.A. OG TROEN

DEN HELT UNGE ANDERSEN I KØBENHAVN
DEN LILLE HAVFRUE.

KAREN BLIXEN.
NÅR FAR ER PRÆST.
Om ENGLE.
DET HEMMELIGE BRODERSKAB . - Myter.
DENTITET OG FORTÆLLING
KINGO.
PETER OG THOMAS.
FORTÆLLING OG FORTÆLLEKUNST.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Paulus var et handlingsmenneske: Kirkepolitiker, rejsende agitator, skarp tænker og teolog - men også praktisk indstillet, på rejser, ved grundlægggelsen af kristne menigheder, pengeindsamlinger osv.
Af gemyt var han polemiker med et hurtigtkørende solar plexus. Han var i sit es, når han tog kampen op mod vranglærdomme og afvigende meninger. Han blev selv forfulgt, pisket, fængslet, var ved at drukne engang...
Om dette kan der berettes i en medrivende fortælling.
Paulus er kendt som en forstokket mandschauvenist, der ukritisk viderebragte det patriarkalske og undertrykkende kvindesyn, der herskede i orienten dengang, til os.

Men - ved siden af, hvad han ellers var - var han også mystiker.

Mystikerens kilde til sin tro og sin religiøsitet er ikke kirkens autoritet, eller Bibelens autoritet, ikke præsternes forkyndelse, men den religiøse erfaring, som i glimt kan opleves i højere bevidsthedstilstande, der er når ud over den daglige "jeg"-bevidsthed.

Den afgørende inspiration for Paulus var Damaskus-oplevelsen. Og hans skildring af, hvordan han engang blev bortrykket til den 3. himmel, hvor "der hørtes uudsigelige ord", er en klassisk mystisk oplevelse.
Uden at inddrage den religiøse erfaring, er det svært at forstå mange af de centrale udsagn i hans breve til menighederne.
Og det stiller spørgsmålet om den kristne mystik og den religiøse erfarings aktualitet i vore dage. I dansk kirkeliv og i den brogede underskov af alternativ spiritualitet.