Peter Værums hjemmesider


Drømmebrevkassen september -99

13. september 1999.


Fra A.F. har vi modtaget en e-mail med et brev:


Kære drømmetyder "Peter Værum" ??

Jeg håber at du kan tyde min drøm her..
Jeg selv hedder **** og har siden august 1998 været kristen..
Læs min hjemmeside www.gesjel.dk


Min livsholdning kan måske godt have noget med denne drøm at gøre ??
Jeg håber at den har noget med en vækkelse at gøre og ikke kun noget med mine egne følelser ???

Jeg har et godt stærkt kristen liv, med op og nedture, da jeg virkelig ønsker at Gud skal bruge mig til at gøre herlige ting... Altså at hjælpe andre til tro på Jesus Kristus...

For det meste er jeg glad, udadvendt, og kunne godt se mig selv i fremtiden som en stærk evangelist !!
Som rejste rundt for at prædike om Jesus.
Ikke så voldsomt som Moses Hansen, men der hen ad ??

Jeg har et godt åndeligt liv, og udvikler mig fra dag til dag i dette, og bruger rent faktisk det meste af min dag på arbejde og at studere i Bibelen, og hjælpe til med min kirkes arrangementer...


Jeg er 26 år.... ugift... o.s.v.... læs min hjemmeside for mere informationDRØMMEN

Jeg havde tirsdag d. 7/9 - 99, en drøm som jeg synes er ret spændende…

Jeg husker drømmen sådan, at der var en kæmpe bølge, som var ca. 20-30 meter høj, og at den var syd for sjælland. Den stod op som et plankeværk, og det føltes egentligt som om den stod stille i lang tid.
Jeg har en fornemmelse af at drømmen udspillede sig på Sjælland. Jeg så det hele ud fra mine egne øjne midt i drømmen.

Jeg følte at jeg stod i Københavns området et sted, og at denne bølge syd fra pressede sig stille og roligt op nordpå. Mennesker begyndte så småt at flygte fra denne bølge, og jeg tog også af sted mod Nordsjælland, for ikke selv at blive opslugt af den.. Jeg var helt sikker på at dens kraft var meget stor, og at dem som ikke nåede væk ikke ville overleve, (så stor var den)…

Jeg kan huske at jeg så på flere højhuse i drømmen, og tænkte måske nok på om det ikke ville være smart at gå op i dem, for at blive reddet, men jeg følte at bølgen også var høj nok til at nå toppen på højhusene, så det droppede jeg.

I enden af drømmen befandt jeg mig i et eller andet hus helt nordpå.

Jeg har på fornemmelsen at det var i en kirke.? Men er ikke helt sikker.

Når jeg kiggede rundt så følte jeg ikke at jeg sad i et hus og kiggede ud igennem vinduer, men sådan mere frit….

Når jeg kiggede nordpå kunne jeg se havet, og nogle forskellige ting flyde rundt i det, men ikke specielt langt ude. Bl.a. så jeg mennesker som jeg tror var døde, med deres hoveder og kroppe flydende lige over vandet, jeg kiggede nogle steder igennem buske, som ikke havde nogle særligt blade på.
Jeg følte at årstiden var lidt gråvejrs agtig, og at det var omkring 5/10 grader varmt ??. måske februar/marts eller november måned ???? jeg føler det som om det var før jul.

" I nordlig retning var der kun vand, og kun helt inde i vandkanten og 5-20 meter ud lå der mennesker. Resten var vand…."

Kiggede jeg sydpå kunne jeg se at vandet lå over det hele. Jeg tror at vandet var ca. ½ meter dybt, og det lå næsten helt stille, og jeg kan huske at der var nogle helt tomme træer uden blade på, for jeg gik ud denne vej for at kigge på nogle af de mennesker der lå her, jeg troede at de alle var døde, men da jeg stod et stykke fra en af dem hvis hoved også kun lige var over vandet, så jeg at personen var levende. Jeg rørte ikke personen, da jeg var bange for at personen havde nogle smitsomme sygdomme. (pest)??

Jeg har også en fornemmelse af at jeg talte lidt med denne person, men jeg ved ikke om hvad, hvorfor etc… Derfor gik jeg ind i huset igen for at beskytte mig selv og andre som jeg åbenbart også var sammen med der. Hvem ved jeg ikke, men det var andre mennesker lige som mig selv.
Os som ikke havde været med i den store bølge, stod på den ene side af en mur, og de andre som lå i vandet, stod ligepludselig ved siden af os, men på den anden side af denne mur, som faktisk ikke var højere end ca. 1 meter.
Muren var en helt alm. mur bygget af mursten, og den var vist nok malet hvid. Men det mærkeligste er at de stod lige ved siden af os, uden at vi var bange for at blive smittet. Men det føltes ikke som om det interreserede dem, at de havde mulighed for at nærme os. De havde måske en fom for respekt for os??

Jeg kan huske at jeg havde en drøm den efterfølgende nat, men husker hverken det ene eller det andet nu.. desværre !!!

Med venlig hilsen
A.F.


SVAR:

Du skriver selv "Jeg håber at drømmen har noget med en vækkelse at gøre og ikke kun noget med mine egne følelser ???".
Jeg tolker altid drømme ud fra den forudsætning, at de handler om dét, der er inden i os selv, følelser, fortrængte konflikter og uudnyttede ressourcer.
Så jeg er simpelthen ikke kompetent til at tolke den drøm med henblik på dit kald og din religiøse opgave.
Omkring din vækkelse - er det korrekt at bruge det ord ?? - er der sat så stærke kræfter i gang, at jeg håber for dig, du har en rigtig god religiøse vejleder, der kan forstå dig, rumme dig og støtte dig på en god måde, så det hele ikke løber løbsk.

Du har jo voldsomme ambitioner på et minefyldt område, hvor der er så mange faldgruber og vildveje. Men samtidig er det velgørende at høre om den energi og alvor, du lægger ind i dét, du ikke er i tvivl om, er et kald.
Nu fremgår det ikke af dit brev, hvilken konfession eller hvilken kirkelig gruppering, du tilhører.
Men forhåbentlig er der inden for din kirke fornuftige åndelige vejledere - for du skal have en "sparringspartner", som du har tillid til og som taler dit sprog.

Med henblik på drømmen, er det jo tydeligt, at der er rejst nogle voldsomme følelser i dig. Alt det ophobede vand, som truer med at skylle hen over alt og alle. I traditionel drømmetydning plejer vi at tolke den slags drømme - som mange unge mennesker jo har - som uudtrykte følelser, overvældende følelser eller seksualitet. - Religiøse problemstillinger, og spørgsmål der hører kristenlivet til plejer altså at blive symboliseret på andre måder.....

Du må have været udsat for nogle ting, der har kaldt på nogle voldsomme følelser, som har truet dit selvbillede el. lign. De har sat voldsom bølgegang i gang i dit sjæleliv - og det har nok været meget klogt at trække sig med din bevidsthed væk fra det (...flygte til Nordsjælland...). For det har nok været for voldsomt til at du har kunnet integrere det. Hvad det har været, aner jeg ikke - men måske du selv har en anelse om, i hvilken retning, det skal tydes?
At gå op i højhuset er ikke en god løsning: Blot at flygte op i hovedet, væk fra følelsernes strømmen, og prøve at kontrollere det derfra er ikke en holdbar løsning. Du er nødt til at mærke efter, hvad der foregår længere nede i kroppen.
Prisen for at benægte, at følelserne flyder og strømmer, er høj. Alle de døde områder i psyken - alle de lig, der flyder rundt i vandet.

Og den person, som du er bange for at røre ved, fordi han har en smitsom sygdom, er jo - i følge tradition jungiansk drømmetolkning - en side af dig selv. Han er et klassisk symbol for skyggen - og du bliver nok nødt til at "røre ved ham", d.v.s. at lære din skyggesider bedre at kende.
I den proces behøver du ikke være bange for selv at "blive smittet", siger drømmen jo selv.

Der er nok ingen vej uden om, især ikke, hvis du skal ud og virke som en kraftfuld, "profetisk" forkynder af det glade budskab, der hjælper andre mennesker igennem til troen. Det kræver stor ydmyghed, og selvkundskab. Og balance: Man må kende til sine egne mørke sider, hvis man er i nærheden af lyset. Ellers bliver man forbrændt.

Meget er blevet dig givet - og det giver dig en stor opgave. Held og lykke med det !

Venlig hilsen
Peter Værum.

13. september -99Freuds personlighedsmodel, uniformeret personale, løver m.v.
Fotografere en tornado....
Flystyrt. Børn bliver væk
Når man ikke kan huske sine drømme.
Om padder, slanger - og en kindtand. + opfølgende drøm.
En fyr, der er jaloux.
Overfaldet af hvepse...
Holger skyder løver november -99
Bjarne og Don Juan.
Helligånden ?? november -99
Rejser, vand, Tobias's drøm m.m.
Et møde i badeværelset..
I et fremmed land. Russerne er efter mig.
Bilen skal ordnes. Mand m. kniv. Om ANIMUS.
Anne's forslag. A propos Karen Blixen.
D.s drøm om det indre barn.
Ondskabsfuld eks-kæreste.
Drøm I om hudorme.
En pige med en indremissionsk baggrund. Drøm om den korsfæstede.
Kattedrøm (J.S.s).
Et kristent menneskes drøm.
Et spørgsmål om drømmes betydning for kristne mennesker.

En drømmetyder, et teater, en mor, en støvsugerslange...
2o spørgsmål om drømme fra 3 piger, der skriver projektopgave....
8 spørgsmål fra Maria og Hanne Louise.

Drømmetydningens regel nr. 1!
Introduktionsartikel om drømme (P.V. 1989).
Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme
- ridser i facaden.
Hvad skal man mene om drømmenes fænomen ?
Om drømme.


tilbage til hovedsiden.