Peter Værums hjemmesider
DRØMMEBREVKASSEN


Drømmebrevkassen
JORDFORBINDELSE..


  Kære Peter.

  Jeg er en mand på 24 år, som har haft en væmmelig drøm, som jeg har haft svært ved at få ud af mit hoved, så jeg ville blive glad hvis du ville prøve om du kan tyde den.

  Jeg drømte, at min kæreste, vores to børn og jeg selv var på ferie.
  På ferien mødte jeg nogen venner, som jeg faldt i snak med på en cafe.
  Mens vi sad og snakkede kom der nogle marfiosoer, og stillede sig lige bag ved os, og en af mine venner "Brian" rejser sig op, og tager hænderne op af lommen, og i det han gør det, falder der et glas hovedpinepiller på jorden; Brian skynder sig at putte glaset tilbage i lommen, men mafiosoerne tror at det er kokain. Så nikker en af mafiosoerne til en anden, hvorefter vedkommende skyder Brian i nakken. De nikker til mig om at holde ham i nakken, for at skjule blodet for forbigående mennesker.
  Mine venner og Brian og jeg selv stikker af, og jeg kan tydeligt mærke såret i nakken på Brian, som stadig er i live.
  Vi løber ind i en cykelhandel, hvor mine venner incl. "Brian" løber op af nogle trapper; jeg selv løber rundt om en søjle der er midt i lokalet,
  og da jeg løber rundt, ser jeg at en af mafiosoerne kommer ind, og løber efter de andre op ad trappen.
  Så kontakter jeg politiet, hvor jeg får at vide, at kun en af mine venner har overlevet hos cykelhandleren. Vi kommer til afhøring, hvor vi skal identificere 3 mænd, men ingen af dem har vi set før.
  Da vi kommer ud, står der nogle piger, som jeg ikke kender.
  Så kommer vi op på hotellet, hvor vi kommer ind i en bar, og der er en trappe op til vores værelse, og da vi kigger os tilbage står der to og udspionerer os, hvor vi får fat i dem begge - og den af dem, jeg tager, er en dame, som jeg smider ned af trappen.
  Vi sidder så nu på hotelværelset, og jeg kigger ud af vinduet, hvor jeg ser tre mafiosoer komme ind på hotellet. Nu ser jeg pludselig min yngst datter på 4½ mdr. ligge på gulvet og lege, og da jeg kigger mod hoveddøren står en af mafisoerne der. Han siger til mig "så ses vi igen" og så vågnede jeg.

  Jeg håber du kan hjælpe mig, så jeg kan stoppe med at tænke på denne drøm konstant.

  Med venlig hilsen K.


SVAR:

Politi og forbrydere. Det er ét af de mest udbredte drømmetemaer, og det plejer at kunne forklares ud fra Freuds teori om det fortrængte i underbevidstheden på den ene side (mafiosoerne) og overjeg'et på den anden. Overjeg'et er den ubevidste del af vores samvittighed, som vi temmelig ukritisk har overtaget fra vores forældre i vores barndom
(se en illustration ...).

Handlingen i din drøm er for mig at se udspændt mellem disse poler.

Og vi husker lige DRØMMEREGEL NR. 1 !

Det bemærkelsesværdige ved din drøm er, at det fortrængte - mafiosoerne - fylder så meget. og er så tilsyneladende morderiske. Ganske vist dør "Brian" ikke rigtigt - og din datter er i fare, men der sker hende jo ikke noget (din datter er vel symbol på dit indre barn - eller de ømme følelser, som vækkes i dig ved at have små børn og have omsorg for dem, ligesom disse "damer" er symbol på det kvindelige, nok mere følelsesbetonede i dig. Dét har du det måske lidt svært med ??)
Men de hærger, disse mafiosoer. De berøver dig i din dagligdag din sjælefred; du kan ikke slippe tanken om denne drøm, skriver du.
Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvilke kræfter i dig, de egentlig afspejler. Og det stykke arbejde må du selv gøre - jeg kan ikke vide det. Måske er det undertrykt vrede, desperation, måske er du klemt i dit liv, måske .... - forbrydere er ofte symbol på agression, i ekstreme tilfælde voldelige tendenser. Skriv gerne til mig om, hvad du kan finde ud af.
- På længere sigt gælder det - iflg. al psykologisk viden - om at blive gode venner med disse uregerlige kræfter; men i første omgang er det nok vigtigt for dig at forstå, hvordan de hærger i din krop og i din psyke:
"Brian"-siden (hvilke egenskaber har "Brian", set fra dit synspunkt? - Det er de egenskaber, du skal finde i dig selv) bliver såret. (Brian er bl.a. karakteriseret ved en tendens til at bedøve pinen oppe i hovedet ... (?)). Så du skal slæbe rundt på den som en tung byrde, men du skal redde denne "Brian"-side.
Der er en del faren rundt på forskellige etager. Jeg ser det som en skildring af, hvad der sker i din krop. Det kan der siges meget om, men jeg vil ikke komme nærmere ind på det her. Prøv eventuelt selv at mærke efter. - - Hvad der fanger min opmærksomhed er denne søjle, som du løber rundt omkring.
Måske er det dit centrum, din kerne. I mange former for afspænding og kropsterapi benytter man sig af en teknik, hvor man forestiller sig en linje midt inde i kroppen, parallelt med rygraden som er éns "centerlinje". Det giver en god ro og balance - og derved kan du kontakte din indre ægthed og styrke.

Der er dette centrum i dig. Derfor tror jeg ikke, du behøver at være bange for dig og din lille familie, selv om det er voldsomt fortrængte psykiske kræfter, du skal til at se i øjnene.

Mere vil jeg ikke skrive lige nu - hvis du giver mig en tilbagemelding - og måske prøver at skrive lidt mere om dig selv - vender jeg gerne tilbage til drømmen.

- Og næste gang behøver du måske ikke vente helt så længe på svar som denne gang (jul, nytår, flytning osv.)

Venligst
Peter Værum.


Send mig en mail.


Ta' livet af lillebror. SKYGGEN.
Pige, der rejser ud af kroppen.
Lig i kælderen. Huset med flere rum.
Asiater skyder. Skyggen!!
Elskov på en hest.
Stjerneskud. Forelskelse. 15 år.
Generelle spørgsmål. Til projektopgave, Greve.
Telefonen ringer.
Stamkunde på barndommens grill. UFO'er.
Tænder. Sammenbidt?
Komme for sent. Rejse hjem. Bagagen..
18 år. Om ikke at prostituere sig.
Grave i haven. Vækst og jordforbindelse.
Klaustrofobi i Tyrkiet.
Freuds personlighedsmodel, uniformeret personale, løver m.v.
Fotografere en tornado ....
Flystyrt. Børn bliver væk
Når man ikke kan huske sine drømme.
Om padder, slanger - og en kindtand. + opfølgende drøm.
En fyr, der er jaloux.
Overfaldet af hvepse...
Holger skyder løver november -99
Bjarne og Don Juan.
Helligånden ?? november -99
Rejser, vand, Tobias's drøm m.m.
Et møde i badeværelset..
Hus i to etager. Badeværelse + en heks !
I et fremmed land. Russerne er efter mig.
Bilen skal ordnes. Mand m. kniv. Om ANIMUS.
Anne's forslag. A propos Karen Blixen.
D.s drøm om det indre barn.
Ondskabsfuld eks-kæreste.
Mand m. motorcykel og så kører vi bare derud a'.
Tolder. Lang spids m.v. - Henrik N. tolker 5 drømme.
Drøm I om hudorme.
En pige med en indremissionsk baggrund. Drøm om den korsfæstede.
Kattedrøm (J.S.s).
Et kristent menneskes drøm.
Et spørgsmål om drømmes betydning for kristne mennesker.

En drømmetyder, et teater, en mor, en støvsugerslange...
Uforklarlig rejse i vågen tilstand. Litteratur om "astralrejser".
2o spørgsmål om drømme fra 3 piger, der skriver projektopgave....
8 spørgsmål fra Maria og Hanne Louise.
Nyt syn på barndomhjemmet, hunden må ikke løbe ud.

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme
- ridser i facaden.
mere om drømme.
Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen

tilbage til hovedsiden.