Peter Værums hjemmesider
DRØMMEBREVKASSEN


Drømmebrevkassen
JORDFORBINDELSE..


  En drøm natten til 2.januar 2001:

  I en svømmehal.

  Står for enden af bassinkanten - ved én af banerne. Der er præster til stede (kvindelige præster!). Oppe i den anden ende af bassinet står der bag hver deres forhæng de omtalte kvindelige præster og gør klar til et eller andet.
  Svømmebanerne i bassinet havde også en form for forhæng der oppe fra præsternes ende kunne styres så gardinerne/forhængene kunne være mere eller mindre trukket over eller fra vandet. Præsten i min bane rettede dem ind, således at jeg i drømmen syntes at forhængene lignede bølger og at den lille åbne del ned til vandet der gik fra min ende og op til den anden ende, lignede de spredte vande som Moses jo som bekendt stod for.
  Det morede jeg mig over i drømmen.
  Jeg føler det er en blanding af mig der skal i vandet og en religiøs ceremoni… Og det var vigtigt at jeg kom den dag, da jeg næste dag skulle til noget meget vigtigt eller betydningsfuldt, som denne ceremoni skulle gavne.
  Det bliver jeg enig med én af de kvindelige præster om, som er kommet op til min ende af bassinet. (Der er en behagelig og venlig stemning og alt er roligt).
  Pludselig springer der en grå og meget stor kat op fra bassinnet. Lige op foran ansigtet på mig og siger tydeligt et ord. Ordet var "nat" dat" eller noget i den retning. Det gav ikke mening overhovedet, og jeg spurgte forskræmt præsten hvad katten sagde og hvad det betød.
  Jeg uskadeliggjorde katten med en form for fælde (dem som jægeren fanger ræve og harer med, der har for som et stort gab med tænder, som klapper sig sammen om byttet og holder det fast) Præsten fortalte et indviklet digt, som jeg ikke husker, men meningen var i hvert fald, at jeg med dette råd fra katten (som jeg ikke forstod) senere ville være glad for katten "jeg ville kærligt favne katten og den vil altid trofast være ved min side" eller noget i den retning. Jeg blev meget skræmt.

  ……(uklart)………. Sidder udenfor i en lav sofa med den kvindelige præst, der så absolut var meget smuk. Vi småsnakkede og den kvindelige præst begyndte at føre hende hånd ind på mit inderlår og let forbi skridtet. Det gav et voldsom sus igennem mig og jeg blev meget opstemt. Derefter udvikler det sig til direkte kontakt og hele tiden går det i retningen af at sex'en skal være mere og mere vild. Til sidst har jeg hele hånden oppe i hende, og det er heller ikke nok. Nu går den vilde jagt gennem huset for at finde noget der kan være mere vildt. Vi finder eet eller andet husholdningsudstyr på størrelse med et baseballbat , og scenen forsætter op af brændeskuret i haven. På dette tidspunkt syntes jeg engang imellem at hun ikke ligner sig selv men nogle gange ligner hun en mand og nogle gange har jeg det som om hun er mig!
  Men det bliver vildt og blodig udenfor, op ad brændeskuret kommer min kæreste Helle ind i billedet.
  Hun åbner døren til brændeskuret og går der ind. "Præsten" står med bar ryg op ad brændeskuret, og pludselig lyder der et voldsom brøl og "præsten" er blevet kradset af en kæmpe klo i ryggen.
  Nu er præsten ude af billedet og jeg går meget skræmt ud mod vores cykelskur, hvor jeg hører en stadig brølen fra. Jeg er hunderæd. Helle følger med. Hun har igennem hele drømmen ikke sagt et eneste ord. Hun går bare roligt med en form for kappe over sig.
  Da jeg åbner døren til skuret sår der en kæmpe brølende løve og brøler truende ad mig. Det er som om løven vogter over en cykel der står lige ved siden af den. En cykel der lignede Helles fars cykel. Men jeg får den jaget ud i indkørslen til garagen, og nu vender jeg mig om for at se hvor Helle er. Hun står med hendes kappe og kigger undrende på en tekst, skrevet med røde bogstaver på en gammel ølkasse (dem af træ). Hun kan ikke læse hvad der står. Hun prøver at stave sig igennem ordet - det er på ca. 6-7 bogstaver. Jeg læser ordet for hende. (jeg husker ikke ordet. Det gav ikke mening (som med katten)).
  Efter dette vender jeg mig igen om mod løven der nu springer imod mig. Jeg har igen en fælde som det lykkedes mig at få sat på løvens mund. Den klapper sammen om kæben så løven ligger sig ned og bløder, græder og kigger bedende op på mig.

  Her slutter drømmen. Og jeg var meget forskræmt efter jeg vågnede.
  Og jeg har ikke kunnet finde hoved eller hale i det hele.

  Comments?…


SVAR:

Der er mange led i drømmen, mange scener og tildragelser. Men det er påfaldende, at i hver eneste drømmescene er der et symbol for sexualitet/lyst og et symbol for det religiøse, som holdes sammen.
Svømmebassinet: At svømme i vand er et gammelt seksuelt symbol (vand: følelser og lyst). Sommetider også cyklen (som vi har mellem benene og "rider på") Ligeså med katten: Dens smidige form for nærvær i sin egen krop gør, at drømme og litteratur erfaringsmæssigt bruger den som symbol på sex.
Men selvfølgelig kan sex-drift løbe af med os, så det bliver lidt ..uoverskueligt - især hvis vi er bange for de mægtige kræfter, der ligger i, at vi er kønnede væsner. Så katten kan svulme op til en løve. Løven er symbol på mange ting - men sommetider også på den vilde driftmæssige side af seksualiteten.
Så mon ikke drømmens budskab er, at for dig er det vigtigt at erkende - ikke bare med hovedet - at sex og det hellige ikke er modsætninger. Men at der er en tæt sammenhæng, at begge dele er livgivende, centrale områder, hvor livet udtrykker sig selv på det smukkeste. Sex og religion skal ikke falde fra hinanden i to dele, som da Moses skilte vandene i Det røde Hav; det ville være naturstridigt og latterligt.
Så drømmen stiller nogle spørgsmål til dit forhold til sex. Sammenholdt med dine religiøse behov.
Og - hvad den sidste "vilde" del angår - velsagtens også til dit forhold til din kæreste og jeres fælles holdning til det seksuelle (og dine seksuelle fantasier).

Måske skulle I sammen prøve at tyde drømmens uforståelige tegn, så at sige læse skriften på væggen..?

Venlig hilsen

Peter Værum.

Send mig en mail.


På flugt fra mafiaen.
Ta' livet af lillebror. SKYGGEN.
Pige, der rejser ud af kroppen.
Lig i kælderen. Huset med flere rum.
Asiater skyder. Skyggen!!
Elskov på en hest.
Stjerneskud. Forelskelse. 15 år.
Generelle spørgsmål. Til projektopgave, Greve.
Telefonen ringer.
Stamkunde på barndommens grill. UFO'er.
Tænder. Sammenbidt?
Komme for sent. Rejse hjem. Bagagen..
18 år. Om ikke at prostituere sig.
Grave i haven. Vækst og jordforbindelse.
Klaustrofobi i Tyrkiet.
Freuds personlighedsmodel, uniformeret personale, løver m.v.
Fotografere en tornado ....
Flystyrt. Børn bliver væk
Når man ikke kan huske sine drømme.
Om padder, slanger - og en kindtand. + opfølgende drøm.
En fyr, der er jaloux.
Overfaldet af hvepse...
Holger skyder løver november -99
Bjarne og Don Juan.
Helligånden ?? november -99
Rejser, vand, Tobias's drøm m.m.
Et møde i badeværelset..
Hus i to etager. Badeværelse + en heks !
I et fremmed land. Russerne er efter mig.
Bilen skal ordnes. Mand m. kniv. Om ANIMUS.
Anne's forslag. A propos Karen Blixen.
D.s drøm om det indre barn.
Ondskabsfuld eks-kæreste.
Mand m. motorcykel og så kører vi bare derud a'.
Tolder. Lang spids m.v. - Henrik N. tolker 5 drømme.
Drøm I om hudorme.
En pige med en indremissionsk baggrund. Drøm om den korsfæstede.
Kattedrøm (J.S.s).
Et kristent menneskes drøm.
Et spørgsmål om drømmes betydning for kristne mennesker.

En drømmetyder, et teater, en mor, en støvsugerslange...
Uforklarlig rejse i vågen tilstand. Litteratur om "astralrejser".
2o spørgsmål om drømme fra 3 piger, der skriver projektopgave....
8 spørgsmål fra Maria og Hanne Louise.
Nyt syn på barndomhjemmet, hunden må ikke løbe ud.

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme
- ridser i facaden.
mere om drømme.
Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen

tilbage til hovedsiden.