Peter Værums hjemmesider
DRØMMEBREVKASSEN

Drømmebrevkassen

Marts 2oo1


  Hej

  Jeg er en pige på 14, som interesserer mig rimelig meget for drømmetydning.
  Jeg har en drøm jeg gerne vil have tydet.
  Jeg var igår til en fest. Der var en dreng som er ca. 2 år ældre end mig. Han ser godt ud. Jeg kender ham lidt fra da jeg var lille, hvor jeg legede med ham. Men vi flyttede da jeg gik i BH klasse, og siden har jeg faktisk ikke set ham, altså bortset fra igår.

  Han havde godt nok en kæreste, men jeg var alligevel interesseret i ham.

  Selve drømmen:

  Jeg er til den fest, som jeg rigtig har været til. Han går rundt med sin kæreste i hånden. Jeg ser meget efter ham, han lægger mærke til det og begynder også at kigge efter mig. Jo flere gange vi går forbi hinanden, jo mere kigger vi efter hinanden. Det var også som om han trækkede sig længere og længere væk fra sin kæreste.
  På et tidspunkt sad han imellem mig og sin kæreste. Hun sad og kildede ham på armen. Jeg tog hans anden arm og begynte at nsse den. Men jeg kom i tanke om at hans kæreste sad på den anden side, så jeg lagde hans arm tilbage på hans skød. Men han lagde sin arm tilbage på mit skød, og sagde eller viste at jeg gerne måtte. Hans kærest var lige glad med det....

  Jeg håber at du bare kan få lidt "tydning" ud af denne drøm, da jeg er ret vild med ham.

  Jeg kan desværre ikke huske alle detaljerne.... Selvom det nok ville have gjort det hele lidt lettere.... Men som sagt håber jeg at du kan få lidt ud af den.

  Mange knus og ønsker fra S...


SVAR:

Kære S... !

Jeg mener, at man sagtens kan tyde en del af en drøm, selv om man har glemt noget. Efter min erfaring giver det god mening alligevel. Så vi tager fat:

Efter min erfaring har teen-agere tit nogle helt konkrete drømme om de fyre, de er interesseret i. Det er som om drømmene ikke fortæller så meget andet end de, vi godt ved i forvejen. Sådan som du fortæller om din drøm. Du er ret vild med den fyr - og du ved at han har en anden kæreste.
Så fortæller drømmen dig noget, du ikke ved ?
Måske siger den noget om, at du egentlig er ambivalent over for fyren (hen og slå op i fremmedordbogen: hvad betyder ambivalent...) - jeg tænker på det træk med, at du tager hans arm for at nsse den (et smart træk...) og at du lægger den tilbage i hans skød. Spiller du det gamle spil: "Vil - og vil dog ikke" ?
Drømmene plejer jo at sende nogle symboler på dét, der er ubevidst i os.

Desuden siger drømmen naturligvis noget om din ANIMUS, din mandlige side.
Denne side - din ubevidste modpol - har nogle af de kvaliteter, de egenskaber, som ham dét dér skår besidder: Og på længere sigt, måske som led i din modningsproces, vil det være gavnligt om du selv opdyrkede nogle af de sider, som han besidder. - Lyder det tåget?
Måske skal du også bare glemme alt om det - fordi det er sådan, især når vi er unge, at vi bearbejder vores indre ANIMUS ved at projicere ham ud på konkrete personer, fyre som vi finder vældig tiltrækkende - og så bearbejder vi dem i den ydre verden.
Og der er jo noget der tyder på, at måske ikke er helt forgæves at bearbejde den pågældende fyr - eftersom han i drømmen ikke trak sig væk fra dig. Måske kunne du i første omgang finde en rar og fredsommelig måde at nsse ham på?

Held og lykke - skriv gerne tilbage, mere om dig selv og om svaret siger dig noget. Jeg har sikkert en del at lære ang. 14-åriges sjæleliv.

Venlig hilsen

Peter Værum.


  S.'s tilbagemelding:

   Hej Peter!!!
   Jeg sendte for ca. en mdr. siden en mail til dig. ... Du spørger/skriver om jeg vil være sød at skrive tilbage, og selvfølgelig vil jeg da det..!!!
   Altså du tror at jeg har en chance hos ham, i følge min drøm..?
   Hvad mener du med at jeg nok i første omgang skal finde en rar og fredsommelig måde at nusse ham på...?
   Hvad kan en drøm betyde, eller hvad betyder en drøm..?
   Hvis du har noget materiale om drømmetydning, og det at tyde en drøm, som du kan og vil sende til mig, ville jeg være helt vild taknemmelig... Tak
   Og forresten tak fordi du svarede så hurtigt...

   K.H.
   S.

  SVAR II:

  Kære S... !

  Tak for tilbagemelding. - Når man er drømmetyder på den her måde (pr. e-mail og uden at sidde ansigt til ansigt og uden at kunne snakke sammen om drømmen) skyder man jo lidt med spredehagl og gætter lidt i blinde; så det er rart at høre, om man har ramt rigtigt.
  - - Mange teen-agere som skriver ind, har haft den slags drømme som du har. Drømmene handler om den fyr, man inderst inde er ret vild med - og spørgsmålet er meget tit dét, du også stiller: "Om drømmen mon siger noget om "har jeg en chance hos ham".
  Og faktisk ved jeg det ikke. Jeg ved for lidt om disse typiske teen-age drømme. Der er for få der skriver ind med tilbagemeldinger - og det er vel også et lidt følsomt område.
  - - Hvad mener jeg med i første omgang at finde en fredsommelig måd at nusse ham på? - ja, det var jo den formulering drømmen selv brugte. Og derfor gættede jeg på, at det måske kunne være hensigtmæssigt ikke at kaste sig ud i vilde planer med erobring, flirt, kys, sex osv. lige med det samme. Men finde en mere fredsommelig måde at nærme sig den pågældende. Og selv holder jeg meget af alle former for "nusseri" - og det jeg lægger i det ord er alle former for ikke-erotisk berøring, afspænding på myoserne, strygen over skulderen, fingermassage osv.
  Efter min erfaring sætter mange drenge også meget pris på det, selv om det sommetider kræver lidt delikatesse at få lov at komme ind i den zone.
  Men det var som sagt drømmens eget forslag - så du skal tage det, du selv lægger i begrebet nusseri.
  Sådan er det jo med drømme - efter min formening.
  Drømme handler om sider i os selv, der bliver symboliseret ved andre personer, dyr, vækster, hændelser, scener osv. Altid er det afspejlinger af det, der foregår i vores eget ubevidste. - Og nogle symboler efter mange psykologer, psykoanalytikeres og andre drømmetyderes erfaring fælles for næsten alle mennesker; sådan at det giver mening at lave et drømmetydnings-gæt. Men ofte er det nødvendigt, at den enkelte drømmer først og fremmest spørger: Hvad betyder dét her symbol i min drøm for mig personligt ?
  Det er vigtigt at gøre sig klart.

  Hvis du skal have mere materiale om drømme er jeg ubeskeden nok til at henvise til de udmærkede artikler om drømme der ligger ude på mine hjemmesider.

  Venlig hilsen

  Peter Værum.


   (PS.:*****Hvordan går det med ham fyren ??)


Send mig en mail.


ANDRE UNGES DRØMME:


Stjerneskud. Forelskelse. 15 år.
Ung pige får en rose af en due.
Om vand.
18 år. Om ikke at prostituere sig.
Ung mand i svømmehal.
Kvinde i svømmehal.
2o år. De indre dæmoner. Et kristent menneske og en klassisk SKYGGE-drøm.
Roser. 2o år. Kærestesorg. Mormors grav.
Ung pige i badeværelset med en heks !
Blå blink fra ambulance.
8 år. I fly. Om børns drømme.
Drøm I om hudorme.
En pige med en indremissionsk baggrund. Drøm om den korsfæstede.
En fyr, der er jaloux.
Generelle spørgsmål. Til projektopgave, Greve.
2o spørgsmål om drømme fra 3 piger, der skriver projektopgave....
8 spørgsmål fra Maria og Hanne Louise.


****

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme
- ridser i facaden.
mere om drømme.
Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen
Mand m. motorcykel og så kører vi bare derud a'.
Kattedrøm (J.S.s).
Et kristent menneskes drøm.
Et spørgsmål om drømmes betydning for kristne mennesker.
En drømmetyder, et teater, en mor, en støvsugerslange...
Om padder, slanger - og en kindtand. + opfølgende drøm.
Bjarne og Don Juan.
Helligånden ?? november -99
Rejser, vand, Tobias's drøm m.m.
I et fremmed land. Russerne er efter mig.
Bilen skal ordnes. Mand m. kniv. Om ANIMUS.
D.s drøm om det indre barn.
Ondskabsfuld eks-kæreste.
Ta' livet af lillebror. SKYGGEN.
Asiater skyder. Skyggen!!
Elskov på en hest.
Telefonen ringer.
Tænder. Sammenbidt?
Komme for sent. Rejse hjem. Bagagen..
Grave i haven. Vækst og jordforbindelse.
Klaustrofobi i Tyrkiet.
Freuds personlighedsmodel, uniformeret personale, løver m.v.
Fotografere en tornado ....
Flystyrt. Børn bliver væk
Når man ikke kan huske sine drømme.
Uforklarlig rejse i vågen tilstand. Litteratur om "astralrejser".
Nyt syn på barndomhjemmet, hunden må ikke løbe ud.

tilbage til hovedsiden.