Peter Værums hjemmesider
DRØMMEBREVKASSEN

Drømmebrevkassen

marts 2oo1

"Profetiske drømme - varselsdrømme"


  Hej - Jeg har lige nogle spørgsmål, om nogle drømme som jeg begyndte at få da jeg var gravid.
  Jeg har haft meget svært ved at blive gravid og da jeg så endelig blev dette så var vi bare fulde af lykke.
  Men jeg begyndte da jeg var kun 8 uger henne at få mange mareridt om at jeg ville få en dreng og at han ville dø fra os..... - Jeg var selvfølgelig meget ked af det og vågnede op grædende næsten hver nat og det var den samme drøm.
  Da jeg gik ind i min 5. måned gik fødslen i gang og jeg fødte en lille dreng der desværre var dødfødt.
  Jeg har prøvet at undersøge om det er som mine drømme har villet fortalt mig noget men jeg kan ikke finde et svar... Så nu prøver jeg her.
  Jeg håber at I kan hjælpe mig.

  Dorthe

SVAR:

Kære Dorthe:
1. Hvis du nu havde spurgt mig om dine mareridt i dagene lige efter, at du havde drømt dem, ville jeg havde sagt - at sådanne rædselsfulde drømme vel afspejler den frygt for fostret, der vel naturligt opstår i de fleste kvinder, mens de venter barn. Frygten for at miste barnet - eller frygten for at der skal være noget galt med barnet.
Jeg tror, at mange kvinder har den slags mareridt under graviditeten.

2. Nu sker der så det, at mareridtet så-at-sige går i opfyldelse. Og det rejser naturligvis spørgsmålet om dine drømme har været varsler.
Der er jo en del veldokumenterede eksempler på dét, vi kalder profetiske drømme eller varselsdrømme - dvs. drømme der - undtagelsesvist - ikke skal tolkes ud fra deres symboler, som om de handler om de forskellige sider af drømmeren selv - men som går i opfyldelse. Jeg mener, at det er veldokumenteret, at den slags drømme findes. Men så vidt jeg er orienteret, kan man ikke give nogen tilfredsstillende forklaring på det. - Erfaringen viser, at profetiske drømme altid har stor virkelighedskarakter - dvs. at f.eks. personer, der optræder i dem, i meget høj grad er sig selv, der er ikke lavet om på kulisserne osv. - Men naturligvis er det sådan, at det er umuligt at identificere en profetisk drøm, før den altså går i opfyldelse. Så man er nødt til at behandle alle drømme som symbolske.

3. Og jeg forestiller mig, at i den proces, du og din partner i lige i øjeblikket - med sorg og smerte og de mange spørgsmål, der melder sig oven på sådan et stort, meningsløst tab - i den proces er det nok også temmelig irrelevant at stille spørgsmål, der mest har akademisk interesse.
Derimod kunne det jo være interessant, hvad dine nuværende drømme fortæller dig. Måske er der i dem en "udvej" - et udkast til en løsning, eller et hint om, hvad det kunne være aktuelt at gøre lige nu, hvor mange ting sikkert er meget svært. Ofte får man jo den slags "gode råd" fra drømmene, netop når man er i krise - bl.a. fordi man er så sårbar og dermed også meget åben.
At få et dødfødt barn er jo noget, der rører ved hjertet og hjertets højere følelser. Dels naturligvis sorgen - men samtidig jo også kærligheden, der hører til samme sted. Min erfaring er, at selv for tidligt fødte, dødfødte børn lærer os en masse.. - om hvad livet drejer sig om og hvad kærlighed er.

Så vær opmærksom på drømmene - og skriv gerne igen, hvis du eller din partner har nogle aktuelle drømme, der måske kan hjælpe jer.

Venlig hilsen
Peter Værum.


  Hej Peter Værum.

  ....
  - Her er så et meget langt brev. - Jeg starter fra begyndelsen...
  Som jeg skrev i mit første brev startede drømmene da jeg var ca. 8 uger henne i min graviditet - og de gik mig meget på. - Man er altså ikke særlig populær, når man fortæller om, at man tror at det barn man bærer, vil dø.
  Lørdagen før jeg blev indlagt drømte jeg, at jeg sad i toget på vej til min veninde i Jylland, og jeg begyndte så at bløde og vidste så, at der var noget galt med barnet..... vi blev så indlagt mandag som jeg skulle have rejst over til min veninde mandag aften.
  Vandet går om morgenen .. - den dag jeg skulle have siddet i toget på vej til min veninde og kl. 10.30 begyndte jeg så at bløde - altså på det tidspunkt hvor jeg skulle have siddet i toget .....så den holdt jo mere eller mindre stik.

  Jeg drømte så ikke så meget lige der et stykke tid - men har flere episoder.

  Vi har valgt at få vores lille søn tegnet af en kunstner og vi fik at vide at der ville gå nogle dage fra hun havde billederne til at vi fik brev igen. Vi sendte så billeder en tirsdag aften - altså havde hun dem onsdag. Vi kunne så forvente at få disse tidligst fredag.
  Torsdag morgen vågner jeg så op og har drømt at hun har sendt en e-mail, hvor hun har vedlagt én af tegningerne - og det eneste jeg ikke var helt tilfreds med var at han var tegnet lidt for mørk på kinderne. Jeg fløj selvfølgelig op og tjekkede, men der var ingen e-mail fra hende.
  Men så kom posten og han havde et brev med fra hende med tegningerne - én af dem var fra min drøm; men totalt perfekt, ikke for mørk. Men da vi så scannede dem ind på vores computer, var han for mørk i kinderne.
  Så igen opfyldelse.
  Jeg har søgt den alternative verden MEGET, da jeg var så ked af det og troede, at det jeg ønskede allermest ikke ville ske - altså det at blive mor.
  Men det har ikke altid været så godt for mig. Jeg har besøgt alle sider af den alternative verden og "dommen" har været flest aldrig igen - at dette var den eneste graviditet.
  Andre har været mere ja, mulighederne er der, men det kræver ændring fra din side.
  Hvor andre igen har sagt ja, selvfølgelig og nogle har sat år på tidligst i 2002.
  En dag sidder jeg og er meget ked af det - - får så den følelse af at "stene ud", altså hvor man forsvinder lidt tankemæssigt - og jeg ser så et hvidt lys og hører en stemme sig" Hej Mor, det er mig Frederik (det kalder vi vores søn), jeg har snakket med gud og han siger at du ikke skal være så bange, for du vil blive mor til 2 piger og 1 dreng endnu.." - og så "vågner" jeg op. En enormt dejlig oplevelse. Men den fik mig desværre ikke til at holde op med at opsøge den alternative verden.
  Efterfølgende fik jeg så min hånd læst, og han fortalte mig at der lå 3 børn i mig - 2 piger og 1 dreng endnu.
  På et tidspunkt efter, hvor jeg stadig bare er ked af det og tvivler på om det skal lykkes, går jeg i seng en aften og spørger om at give mig et tegn, at jeg nok skal blive mor, og så ville jeg prøve at holde mig fra den alternative verden.
  Jeg drømmer så om natten at jeg ligger og har født en pige, og jeg skal så amme hende, jeg knapper min skjorte op og ligger hende til. Da jeg så vågner om morgenen, syntes jeg at kunne huske at jeg havde været oppe og sidde på min sengekant for at knappe min natskjorte op, og ganske rigtigt: så stod den åben.

  Jeg var jo i behandling, da jeg blev gravid og skulle så starte op igen til maj. Men jeg havde en drøm om at jeg ville føde igen, denne gang en pige den 2. november. Den dato, som vores søn også blev født. Og at fødselstidspunktet ville være meget lig hans fødsels tidspunkt.
  Jeg vidste at det ikke kunne ske så jeg lod som ingen ting.
  Jeg skulle så til Indonesien og skulle til lægen for at vaccineres. Men 4 dage inden drømte jeg, at det skulle jeg ikke og at jeg skulle tage en graviditetstest og denne ville være positiv - fordi hvis jeg blev vaccineret, skulle jeg have en abort, da vaccinationerne ville give fosterskader. Jeg tog så en test, og endda før forventet menstruation - - POSITIV !
  Så nu sidder jeg her er næsten 8 uger henne og har termin d. 7.11.01.
  Jeg har så ikke drømt den slags drømme den sidste uge, og har tænkt at det måtte være positivt. At de har forladt mig. Altså at de kom for at støtte mig i en meget svær tid. Jeg er selvfølgelig meget angst og fordi de, der var optimistiske, sagde først en ny graviditet i 2002.

  Nu håber jeg ikke, at jeg har "tabt" dig, det er et meget langt brev - jeg var meget glad for at du selv lagde op til en feedback.
  Men jeg håber at du ikke drukner.
  Med mange hilsener fra Dorthe Pedersen.

SVAR:

Kære Dorthe !

Tak for tilbagemelding.
Nej, du har bestemt ikke "tabt mig" - det er jo en fantastisk historie, du fortæller; en serie af klare eksempler på profetiske drømme. Det virker meget overbevisende, og jeg vil naturligvis ikke betvivle at det er sådan, det er foregået.
Jeg kan blot stadig ikke komme med en plausibel forklaring.
I gamle dage ville man sandsynligvis blot have konstateret, at du var synsk - og så var den ikke længere.
Ang. dét med at opsøge den alternative verden - så er det eneste spørgsmål, der gælder for mig, følgende: Får du hjælp eller ej? Føler du dig trøstet, får du støtte? Hvis ja - så er det da OK med den alternative verden.
Din "kanal til fremtiden" er da også mildt sagt alternativ.
Nu er du så gravid igen - og jeg forstår, at det fortsat er jeres store ønske at få et barn. Lad os så håbe - jeg sender også en lille bøn op til Vorherre om det - at det må lykkes. Og hvis vi følger din uforklarlige "kanal til fremtiden" ser det jo ud til, at det må lykkes dennegang.
Jeg forstår ikke så meget af det, du fortæller - og jeg nærer ingen illusioner om at jeg kan råde dig eller på anden måde gøre mig klog på din situation.
Men jeg ønsker dig og din partner alt det bedste.

Skriv meget gerne igen. (- Bl.a. om ikke du har nogle "almindelige" drømme for tiden, der måske kunne hjælpe dig til at se, hvad du skal være opmærksom på og måske begynde at beskæftige dig med i en svær proces.)

OG JEG VIL MEGET GERNE HAVE KOMMENTARER, DER KAN HJÆLPE, FRA MENNESKER DER HAR ERFARING MED DISSE "MÆRKELIGE SAGER" ..!

Venlig hilsen
Peter Værum.


Send mig en mail.


Om transportmidler i drømme.
2o år. De indre dæmoner. Et kristent menneske og en klassisk SKYGGE-drøm.
Blomster fra ægtemanden.
Fraskilt. Ned i kælderen. Og så ud ..
Roser. 2o år. Kærestesorg. Mormors grav.
Angstanfald. Drøm om død og egen begravelse. Genfødsel.
Forfulgt. Flygter.
8 år. I fly. Om børns drømme.
15 år: Stjerneskud, farmor, farfar.
Bjerget, vejarbejde, slangen og dyrepasseren.
På flugt fra mafiaen.
I en svømmehal med præster.
Ta' livet af lillebror. SKYGGEN.
Pige, der rejser ud af kroppen.
Lig i kælderen. Huset med flere rum.
Asiater skyder. Skyggen!!
Elskov på en hest.
Stjerneskud. Forelskelse. 15 år.
Generelle spørgsmål. Til projektopgave, Greve.
Telefonen ringer.
Stamkunde på barndommens grill. UFO'er.
Tænder. Sammenbidt?
Komme for sent. Rejse hjem. Bagagen..
18 år. Om ikke at prostituere sig.
Grave i haven. Vækst og jordforbindelse.
Klaustrofobi i Tyrkiet.
Freuds personlighedsmodel, uniformeret personale, løver m.v.
Fotografere en tornado ....
Flystyrt. Børn bliver væk
Når man ikke kan huske sine drømme.
****

Artikel af Peter Værum om eventyr og drømme
- ridser i facaden.
mere om drømme.
Et forsøg på at genmmentænke drømmenes fænomen
Mand m. motorcykel og så kører vi bare derud a'.
Tolder. Lang spids m.v. - Henrik N. tolker 5 drømme.
Drøm I om hudorme.
En pige med en indremissionsk baggrund. Drøm om den korsfæstede.
Kattedrøm (J.S.s).
Et kristent menneskes drøm.
Et spørgsmål om drømmes betydning for kristne mennesker.
En drømmetyder, et teater, en mor, en støvsugerslange...
Om padder, slanger - og en kindtand. + opfølgende drøm.
En fyr, der er jaloux.
Overfaldet af hvepse...
Holger skyder løver november -99
Bjarne og Don Juan.
Helligånden ?? november -99
Rejser, vand, Tobias's drøm m.m.
Et møde i badeværelset..
Hus i to etager. Badeværelse + en heks !
I et fremmed land. Russerne er efter mig.
Bilen skal ordnes. Mand m. kniv. Om ANIMUS.
Anne's forslag. A propos Karen Blixen.
D.s drøm om det indre barn.
Ondskabsfuld eks-kæreste.
Uforklarlig rejse i vågen tilstand. Litteratur om "astralrejser".
2o spørgsmål om drømme fra 3 piger, der skriver projektopgave....
8 spørgsmål fra Maria og Hanne Louise.
Nyt syn på barndomhjemmet, hunden må ikke løbe ud.

tilbage til hovedsiden.